pep gvardiola super

Gvardiola: Moramo da popravimo igru ako želimo da pobedimo

Fudbaleri Bajerna iz Minhena i Real Madrida igraju sutra prvu polufinalnu utakmicu Lige šampiona, a nemačka ekipa će pokušati da postane prva koja je odbranila trofej još od 1990. godine, kada je to učinio Milan. Real i Bajern igraju sutra od 20.45 na madridskom „Santjago Bernabeu“ prvu polufinalnu utakmicu Lige šampiona. Bajern brani titulu, posle pobede nad Borusijom iz Dortmunda u maju na Vembliju sa 2:1. 
Ova dva kluba su ukupno osvojili 14 titula evropskog prvaka, a španski klub ove sezone pokušava da osvoji 10. trofej najelitnijeg evropskog takmičenja. Oni su pet puta igrali u polufinalu, a nemački tim pobedio je četiri puta: 1976, 1987, 2001 i 2012. godine, posle penala, dok je Real bio bolji 2000. godine. 
Trener Bajerna Pep Gvardiola je sedam puta predvodio Barselonu na Santjago Bernabeu i nikada nije izgubio. On je rekao da njegova ekipa mora da popravi igru u odnosu na prethodne utakmice ako želi da pobedi. 
-Nećemo se plasirati u finale Lige šampiona ako ne budemo popraviliigru protiv Reala. Odbranili smo titulu (u Nemačkoj), posle toga nam  nije bilo lako, ali borili smo se upkos tome – rekao je Gvardiola. 
Bajern, koji je već odbranio šampionsku titulu u Nemačkoj, u utakmicu ulazi posle loše igre i pobede protiv Braunšvajga od 2:0, golovima Klaudija Pisara i Marija Mandžukića, čime je prekinuo niz od tri utakmice bez pobede u Bundes ligi. 
Bajern je neporažen u poslednjih 10 utakmica u Ligi šampiona na gostovanjima. Kapiten Bajerna Filip Lam rekao je da će duel njegove ekipe i Reala biti senzacionalan. 
-Radujem se utakmicama, to će biti dva velika meča. Pokazali smo da možemo dobro da igramo u važnim utakmicama, ali mislim da su šanse 50-50. Verujem da će svaki igrač pružiti maksimum, jer ako to ne uradimo, nemamo šta da tražimo – rekao je Lam. 
U tim Bajerna vratiće se golman Manuel Nojer, koji je zbog povrede lista na nozi propustio dve utakmice. Real je u polufinalu četvrtu sezonu uzastopno, a poslednji put je osvojio trofej 2002. godine. Real nije izgubio poslednjih 17 evropskih utakmica na svom terenu. 
Trener Reala Karlo Ančeloti ima problema sa sastavom, pošto je neizvestan nastup najboljeg strelca ekipe Kristijana Ronalda zbog problema s povredom kolena i butine. On je propustio četiri utakmice, ali je juče trenirao sa ekipom. 
Ronaldo je ove sezone postigao 14 golova u Ligi šampiona i potreban mu je još jedan kako bi postavio rekord po broju postignutih golova u jednoj sezoni tog takmičenja. 
Takođe, napadač Geret Bejl je bolestan, pa je neizvestan njegov nastup, ali se u tim vraća defanzivac Serhio Ramos, pošto se oporavio od povrede vrata. 
U prvoj polufinalnoj utakmici Lige šampiona, večeras od 20.45 na madridskom „Visente Kalderonu“ igraju Atletiko Madrid i Čelsi. 

Povezana vest:  JELEN SUPERLIGA, Spisak igrača koji putuju za Inđiju