zvezda radnicki

Zvezda sve bliža tituli, Jagodina pobedila Rad

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su danas na svom terenu Radnički iz Niša sa 2:0, dok je Jagodina sa 3:1 trijumfovala protiv Rada u poslednjim utakmicama 25. kola Seuper lige Srbije. Zvezda se ovom pobedom značajno približila osvajanju šampionske titule posle šest sezona, pošto sada ima šest bodova više od Partizana, koji je ranije danas poražen u Kruševcu od Napretka. 
Strelci za crveno-bele bili su Đorđe Rakić 50. i Dragan Mrđa u 76. minutu. S druge strane, Jaogidna je posle preokreta pobedila „građevinare“, kojima predstoji teška borba za opstanak u ligi. 
Golove za „ćurane“ postigli su Aleksandar Pešić u 37. i 69. Minute i Filip Arsenijević u 80. Jedini gol za Rad postigao je Andrija Luković u sedmom minutu. 
Zvezda je pred oko 17.000 gledalaca upisala 15. uzastopnu prvenstvenu pobedu, kojom je stekla šest bodova prednosti u odnosu na Partizan, koji je još uvek aktuelni šampion Srbije. Crveno-beli su do prednosti došli na početku drugog dela utakmice, kada je Miloš Ninković kroz sredinu uposlio usamljenog Rakića u šesnaestercu, koji je lako matirao golamana Nenada Filipovića. 
Konačan rezultat postavio je Mrđa posle odličnog proigravanja kapitena Nenada Milijasa iza leđa. Zvezda će se u narednom kolu Super lige sastati sa Partizanom. 
Na utakmici u Jagodini prva do prednosti stigla je ekipa Rada, posle lepog udarca Lukovića sa oko 20 metara. Jagodina je do izjednačenja uspela da dođe do kraja prvog dela susreta, a strelac prvog gola za „ćurane“ bio je Pešić posle centaršuta sa desne strane. 
Pešić je sredinom drugog poluvremena doveo Jagodinu do prednosti iz jedanaesterca, da bi konačan rezultat postavio Arsenijević u samoj završnici utakmice. 
Jagodina je ovom pobedom uhvatila priključak za trećeplasiranim Čukaričkim, pa sada ima 40 bodova, jedan manje od „brđana“, koji su ranije danas poraženi od Voždovca sa 0:2. 

Povezana vest:  Sporenja dve uprave u FK Vojvodina