David Moyes teren

Martinez: Verujem da će Mojes uskoro naći posao

Menadžer Evertona Roberto Martinez veruje da će smenjeni šef Mančester junajteda Dejvid Mojes uskoro pronaći novi posao. Škotski srtučnjak je opstao na klupi Junajteda svega deset meseci, da bi mu juče bio uručen otkaz zbog katastrofalne sezone kluba, koj prvi put posle 1996. neće igrati u Ligi šampiona.
Kap koja je prevršila čašu strpljenja čelnika Junajteda bio je prošlonedeljni poraz upravo od Evertona, na čijoj je klupi Mojes proveo 11 godina, pre nego sto je prošlog juna prešao na Old Traford.
-Ni jednom menadžeru nije lako kad izgubi posao, al verujem da će Mojes okrenuti novi list u fudbalskoj knjizi – rekao je Martinez.
On je dodao da je Mojes uspešna ličnost i da ima jak pobednički mentalitet, kao i da će se uskoro „oporaviti od ovog udarca“.
Menadžer Vest Hema Sem Alardajs je savetovao Mojesu da se neko vreme odmori od fudbala, pa zatim da odluči o sledećem koraku.
-Savetovao bih mu da se uskoro ne vraća u igru. Da sam ja na njegovom mestu, kasnije bih se vratio. Mojes radi kao menadžer 15 godina u kontinuitetu, a možda i duže – rekao je Alardajs.
On je napiomenuo da bi Mojesu bilo najbolje da predstojeći period provede sa porodicom i da „malo uživa u životu, bez stresova koje donosi rad u Premijer ligi“. Alardajs smatra da je otkaz Mojesu trebalo da mu bude uručen na profesionalniji način.

Povezana vest:  KUP SRBIJE, Zvezda u četvrtfinalu Kupa pobedom nad Borcem