zvezda i partizan logo

146 DERBI

Ko će pobediti: Zvezda za titulu, Partizan čuva nadu!

Fudbalsko prvenstvo Srbije bliži se kraju, a 26. kolo nacionalnog takmičenja, bez dileme, obeležiće 146. večiti derbi između Partizana i Crvene zvezde, koji bi mogao da pruži i konačan odgovor na pitanje ko će biti šampion.
Crveno-beli u današnji duel sa večitim rivalom ulaze kao favoriti, pre svega zbog prednosti od šest bodova, ali i niza od 15 prvenstvenih pobeda. 
Posle mnogo vremena Zvezda je lider uoči derbija, izabranici Slaviše Stojanovića na korak su da prekinu šestogodišnju dominaciju komšija sa Topčiderskog brda.
-Derbi je posebna utakmica, sa posebnim emocijama, svesni smo težine meča i kvaliteta protivnika, ali i šta ona nosi. Nadam se da ćemo ispuniti ono što se od nas očekuje. Zvezda uvek ima imperativ pobede, situacija je lakša zbog bodovnog salda, ali to ne menja činjenicu da idemo na pobedu – rekao je Stojanović uoči izuzetno značajnog susreta.
Ekipa Partizana u večiti derbi ulazi sa željom da pobedom opet unese neizvesnost u šampionsku trku, ali i da vrati samopouzdanje koje je poljuljano ovog proleća, posebno posle poraza od Napretka u Kruševcu u prethodnom kolu.
-Ishod derbija može da odluči prvenstvo ili da ga uvede u neizvesnu završnicu. U goste nam dolazi tim koji je statistički gledano najbolji u Evropi i ima fascinantan niz od 15 pobeda. Ipak, ako neko u Srbiji može da se nada da može da prekine taj niz, to je Partizan na svom stadionu – kazao je trener crno-belih Marko Nikolić, dodajući da je atmosfera u ekipi dobra i da se vratila energija nakon neočekivang kiksa u Kruševcu.
-Imamo dovoljno samopouzdanja da dođemo do pobede, koja bi nam pomogla da zbijemo redove, a svaki drugi ishod rešio bi pitanje šampiona. Ništa još nije gotovo, niko od nas ne pomišlja da se preda, danas ćemo učiniti apsolutno sve da dođemo do pobede, toliko smo pričali i čekali međusobni duel, sada nam je šansa da u tom meču pronađemo satisfakciju – zaključio je Nikolić.
Večiti derbi između Partizana i Crvene zvezde igra se danas od 19 sati na stadionu u Humskoj.
U ostalim mečevima 26. kola Superlige Srbije sastaju se Radnički Kragujevac – Vojvodina (15 sati), Čukarički – Spartak (16), Sloboda – Jagodina (16), Novi Pazar – Voždovac (16) i Radnički Niš – Donji Srem (16), a u nedelju igraju Rad – Napredak (16) i OFK Beograd – Javor (16).

Povezana vest:  SP JAR, Antić: Pobeda protiv Australije je imperativ