Barselona autogolovima do bodova protiv Viljareala

Fudbaleri Barselone savladali su večeras na gostujućem terenu ekipu Vljareala sa 3:2 i ostali u trci za odbranu titule prvaka Španije.
Do važnih bodova Barselona je došla posle velikog preokreta, ali na neuobičajen način, autogolovima protivničkih defanzivaca.
Viljareal je do 55. minuta imao, činilo se, nedostužnu prednost od 2:0, igrao bolje od favorizovanog rivala i bio na korak od trijumfa kojim bi i matematički osigurao učešće u Ligi Evrope.
Barselona je razočarala prikazanom igrom, a kada je sve pokazivalo da se i oprašta od titule, defanzivci Viljareala, Paulista i Musačo, neobjašnjivo su pogrešili u razmaku od deset minuta i zatresli sopstvenu mrežu prilikom intervencija za izjednačenje na 2:2.
Pad koncentracije domaćeg tima na kraju je iskoristio Lionel Mesi i pogodio za pobedu kojom je Barselona preuzela drugu poziciju na tabeli Primere sa četiri boda zaostatka za vodećim Atletikom iz Madrida.
Na večerašnjem meču, kao i na svim utakmicama Primere, minutom ćutanja odata je pošta preminulom bivšem treneru Barselone Titu Vilanovi.
Ranije danas Atletiko je slavio u Valensiji (1:0), Almerija u gostima protiv Espanjola (2:1), a Atletik Bilbao kod kuće protiv Sevilje, direktnog konkurenta za četvrtu poziciju na tabeli (3:1).
Rezultati 35. kola:
Viljareal – Barselona 2:3 (Kani 45+1, Trigueros 55 – Paulista 65. autogol, Musačo 78. autogol, Mesi 83)
Atletik Bilbao – Sevilja 3:1 (Susaeta 4, Muniajin 53, Erera 73 – Gameiro 79)
Valensija – Atletiko Madrid 0:1 (Garsija 43)
Espanjol – Almerija 1:2 (Stuani 42 – Veles 69, Suso 72)
Odigrano juče: Hetafe – Malaga 1:0, Granada – Rajo Valjekano 0:3, Betis – Sosijedad 0:1, Real Madrid – Osasuna 4:0.
Odigrano u petak: Elče – Levante 1:1.
Tabela: Atletiko Madrid 88 bodova, Barselona 84, Real Madrid 82, Atletik Bilbao 65, Sevilja 59, Sosijedad 57, Viljareal 52, Valensija 45, itd.

Povezana vest:  Pari Sen Žermen nije zainteresovan za Ronalda