Carlo Ancelotti 1

Ančeloti: Važna nam je LŠ, Gvardiola: Moramo da napadamo

Fudbaleri Bajern Minhena i Real Madrida sastaće se sutra u revanš utakmici polufinala Lige šampiona, a kraljevski klub će braniti prednost od 1:0 iz prvog meča. Trener Reala Karlo Ančeloti rekao je za špansku Marku (Marca) da je osvajanje trofeja u Ligi šampiona za njegovu ekipu od velike važnosti. 
-Za ovaj klub je veoma važno da osvoji Ligu šampiona, a najviše iz razloga jer će ovo biti 10. jubilarni trofej u najprestižnijem takmičenju Evrope – rekao je Ančeloti. 
Madriđani su svoju poslednju, devetu titulu u Ligi šampiona osvojili 2002. godine, a tada su u četvrtini finala pobedili Bajern Minhen ukupnim rezultatom 3:2. 
-Ako bismo u mojoj prvoj sezoni u klubu uspeli da osvojimo Ligu šampiona, to bi zaista bilo neverovatno. Svakako, pored Kupa Kralja moramo da osvojimo još jedan trofej… Nebitno da li je prvenstvo I LŠ – kazao je Ančeloti. 
Bajern Minhen i Real Madrid su se u polufinalima Lige šampiona do sada sastajali pet puta, a kraljevski klub je do sada uspeo samo jednom da izbori plasman u finale. 
-Ono što je najvažnije u ovom trenutku je da psihološki prirpemimo igrače za meč… Mnogo bitnije nego taktički. Mislim da je posle tri uzastopna poraza u polufinalima vreme da Real igra u finalu, ali to je nešto što zavisi od nas i od svih ostalih – dodao je Ančeloti. 
Istorija će sutra biti uz Bavarce, koji na svom terenu nikada nisu izgubili od Madriđana. U dosadašnjih devet susreta u Minhenu, Bajern je slavio osam puta, dok je jedanput bilo nerešeno. Trener Bajerna Pep Gvardiola kazao je da njegova ekipa protiv Reala mora da igra agrsivnije i više da napada, nego u Madridu. 
-Moramo da imamo više šuteva, više kornera, više da pretrčimo… Da imamo veći posed lopte nego u Madridu. Samo tako ćemo moći da pobedimo. Siguran sam da Real nije ekipa koja će izaći na teren i 90 minuta braniti 1:0 iz prvog meča – rekao je Gvardiola. 
On je dodao da je Real ekipa koja može da igra u bilop kom sistemu, kao i da opasnost za njegovu ekipu nisu samo Kristijano Ronaldo i Geret Bejl. 
-Real Madrid je ekipa koja može da igra u bilo kojoj formaciji, da radi šta god hoće na terenu. Imaju veliki broj zvezda, znate na koga mislim… Ali, opasnost neće biti samo oni, pošto ekipu čini 11 igrača – rekao je Gvardiola. 
Revanš utakmica polufinala Lige šampiona između Bajerna i Reala igraće se sutra na stadionu Alijanc arena u Minhenu od 20.45. 

Povezana vest:  Hinkel završio karijeru