FK Rad

FK Rad nezadovoljan suđenjem u Super ligi

Fudbalski klub Rad optužio je danas sudije u domaćem prvenstvu da su ga u prethodnim utakmicama namerno oštetile i zatražio od nadležnih fudbalskih organa da omogući fer-plej takmičenje u Super ligi Srbije. 
-Rukovodstvo FK Rad je analizirajući sudijske odluke u mečevima kluba u prolećnom delu polusezone nedvosmisleno došlo do zaključka da se sudijske greške na štetu ‘građevinara’ više ne mogu podvesti pod slučajnost, jer se ponavljaju iz meča u meč i to isključivo na štetu Rada – navodi se u saopštenju kluba sa Banjice. 
Rad se bori za opstanak u Super ligi Srbije, četiri kola pre kraja takmičenja ima 24 bodova na 14. mestu koje vodi u baraž za opstanak u ligi. Rad ima bod više od pretposlednjeg Radničkog iz Kragujevca I četiri više od poslednjeg Javora. 
-Na gostovanjima u Kragujevcu u Užicu, kao i u nedeljnom duelu protiv Napretka ispoljeni su propusti koji su direktno uticali na krajnji ishod i to uvek na štetu Rada, nikada, ali nikada na štetu rivala, pa se ne mogu podvesti pod slučajnost – dodaje se. 
“Građevinari“ su u prošlom kolu odigrali nerešeno 1:1 protiv Napretka, a izgubili su od Slobode sa 0:1 i od Radničkog sa 1:2. 
-Prvenstvo ulazi u završnicu i Rad, koji je oduvek svoju fudbalsku priču bazirao na fer-pleju, očekuje od nadležnih organa da se propusti ne dozvole i da isključivo igra na terenu bude mera konačnog ishoda utakmice – navodi se u saopštenju. 
U narednom, 27. kolu Super lige, Rad će za vikend igrati na gostujućem terenu protiv prvoplasirane Crvene zvezde. 

Povezana vest:  Zlatan Ibrahimović: Ne znam jesmo li osvojili bod ili izgubili dva