arda turan atletiko madird

LIGA ŠAMPIONA

Atletiko bolji od Čelsija, prvo madridsko finale LŠ

Fudbaleri Atletiko Madrida plasirali su se u finale Lige šampiona, pošto su večeras u revanš meču polufinala pobedili ekipu Čelsija sa 3:1. U prvom meču, koji je odigran pre nedelju dana u Madridu, nije bilo golova, tako da je Atletiko večerašnjom pobedom na Stamford Bridžu obezbedio svoje prvo finale najelitinijeg fudbalskog takmičenja još od sezone 1973/74. 
Ekipa Dijega Simeonea će 24. maja u Lisabonu igrati protiv Reala, pa će to ujedno i biti prvo finale klubova iz istog grada u istoriji tog takmičenja.  Već u petom minutu meča Atletiko je imao šansu da povede. Koke je centrirao, a golman Čelsija Mark Švarcer je loše procenio let lopte, ali je gol domaćih sačuvala precka. 
U prvih pola sata meča viđena je ista utakmica kao u Madridu – Atletiko je napadao, imao više loptu u svom posedu, a Čelsi je čekao svoju šansu iz kontranapada. Finiš prvih 45 minuta meča je, međutim, doneo mnogo uzbuđenja. 
Čelsi je poveo 37. minutu pogotkom Fernanda Toresa, koji je ponikao u Atletiku. Akciju je započeo Vilijan, koji je loptu prosledio do Aspilikuete, a on do Toresa koji je šutirao iz prve i pogodio gol Tiboa Kurtoe.  U 44. minutu Atletiko je uspeo da izjednači golom Andrijana Lopesa. Huanfran je ubacio loptu u peterac, a posle loše reakcije odbrane Čelsija, Lopesu nije bilo teško da savlada Švarcera. 
Obe ekipe su imale po jednu šansu da povedu na početku drugog dela igre, ali su gosti ipak prvi stigli do prednosti. Semjuel Eto, koji je ušao u igru samo nekoliko minuta ranije, skrivio je u 59. minutu jedanaesterac oborivši Dijega Koštu u šesnaestercu. Upravo je Košta minut kasnije izveo penal i doneo svojoj ekipi prednost od 2:1. 
Samo četiri minuta kasnije ekipa sa Stamford bridža je bila blizu izjednačenja, pošto je David Luiz pogodio prečku. Posle odlične akcije gosti su postigli i treći gol u 72. minutu. Huan Fran je sa desne strane ubacio loptu u šesnaesterac, Adra Turan je šutirao glavom, ali je prečka spasila Čelsi. Međutim, Turan je naleteo na odbijenu loptu i smestio je u mrežu domaćih. 
Današnja utakmica počela je minutom ćutanja zbog smrti legendarnog trenera Vujadina Boškova i bivšeg trenera Barselone Tita Vilanove. Finale Lige šampiona između Atletiko Madrida i Real madrida igra se u Lisabonu 24. maja. 

Povezana vest:  Kolo Ture suspendovan na šest meseci zbog dopinga