Carlo Ancelotti

Ančeloti: Atletiko je zasluženo izbacio Čelsi

Trener fudbalera Real Madrida Karlo Ančeloti ocenio je danas da je Atletiko zasluženo izborio plasman u finale Lige šampiona i dodao da se raduje okršaju s „jorgandžijama“. 
-Atletiko je apsolutno zaslužio plasman u finale Lige šampiona… Bili su znatno bolji od Čelsija – rekao je Ančeloti, a prenose španski mediji. 
Atletiko je sinoć na stadionu Stamford bridž posle preokreta pobedio Čelsi sa 3:1 u revanš meču polufinala Lige šampiona i tako izborio prvo finale najelitinijeg fudbalskog takmičenja još od sezone 1973/74, a dan ranije Real Madrid je pobedio Bajern Minhen sa 4:0 u drugom polufinalu. U finalu Lige šampiona „jorgandžije“ će se sastati s gradskim rivalom Realom, a to će ujedno i biti prvo finale klubova iz istog grada u istoriji tog takmičenja. 
-Svi ljudi u Madridu su presreći zbog gradskog derbija. U finalu neće biti favorita, svako ko je učestvovao u nekom, zna da je tako… Siguran sam da će biti neizvestan duel – dodao je italijanski stručnjak. 
Ančeloti je kazao da srećan što je u mogućnosti da Realu donese 10. titulu Lige šampiona. 
-Uzbuđen sam! Živim u svetu gde doživljavate ovako lepe trenutke. Ponosan sam što sam u mogućnosti da Realu donesem 10. titulu, posle 12 dugih godina. Radim u klubu koji je verovatno najveći na svetu – izjavio je Ančeloti. 
Finalna utakmica Lige šampiona igraće se 24. maja u Lisabonu.

Povezana vest:  Zagorčić: Neka se sutra Zenga opet ljuti