futsal

Počele pripreme za EP u futsalu 2016.

Tročlana delegacija Evropske fudbalske unije (UEFA) na čelu sa Lorenom Morelom boravila je u dvodnevnoj poseti Beogradu, povodom početka saradnje na organizaciji Evropskog prvenstva u futsalu, koje će 2016. godine biti održano u Beogradu
Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije (FŠ) Zoran Laković održao je sastanak sa predstavnicima UEFA i upoznao ih sa kapacitetima i strategijom FŠ u pripremi ovog događaja.
-Precizirano je da se kompletno takmičenje održi u beogradskoj Kombank areni, gde će biti odigrano 20 utakmica, a zajednička želja UEFA i FŠ je da budu oboreni svi rekordi u broju gledalaca, kao i da budu postavljeni novi standardni na organizacionom planu – navodi se na sajtu FSS.
Futsal selekcija Srbije, kao domaćin, biće direktan učesnik šampionata, a preostalih 11 reprezentacija izboriće plasman kroz sistem kvalifikacija koji startuje krajem ove godine.
Izabranici selektora Ace Kovačevića nisu igrali na EP u Belgiji ove godine, jer su u baražu poraženi od Rumunije, ali su bili učesnici kontinentalnih šampionata u Portugaliji (2007), Mađarskoj (2010) i Hrvatskoj (2012), kao i Svetskog prvenstva na Tajlandu 2012. godine. EP u futsalu biće održano od 2. do 13. februara 2016, uz učešće 12 najboljih futsal selekcija Evrope.

Povezana vest:  Del Boske želi da podmladi reprezentaciju Španije