jelensuperliga logo

Zvezda igra protiv Rada, Partizan protiv Donjeg Srema

Utakmicama 27. kola predstojećeg vikenda nastavlja se takmičenje u fudbalskoj Super ligi Srbije, a prvoplasirani Crvena zvezda i Partizan igraju protiv Rada i Donjeg Srema, ekipa kojima su potrebni bodovi za opstanak u ligi. U subotu od 15 časova igraju Spartak i Novi Pazar, dok dva sata kasnije počinju utakmice Donji Srem – Partizan, Javor – Vojvodina I Voždovac – Radnički (N). Od 19 časova počinju dueli Jagodina – OFK Beograd i Čukarički – Radnički (KG), a pola sata kasnije igraju Crvena zvezda i Rad. 
Poslednja utakmica 27. kola igra se u nedelju od 19 sati, između Napretka i Slobode. Fudbaleri Crvene zvezde igraju protiv Rada i žele pobedu pred svojim navijačima kako bi se iskupili za poraz u „večitom“ derbiju od Partizana 1:2, ali i kako bi zadržali bodovnu prednost na tabeli, dok su „građevinarima“ potrebni bodovi za opstanak u ligi. 
Crveno-beli su prošle subote u poslednjem minutu golom Nemanje Kojića izgubili od Partizana i prekinuli niz od 15 pobeda, ali se I dalje nalaze na prvom mestu na tabeli sa 62 boda. Rad je osvojio bod protiv Napretka (1:1) i sa 25 bodova zauzima 14. mesto na tabeli, koje vodi u baraž za opstanak u ligi. 
Partizan igra u Novom Sadu protiv Donjeg Srema i mora da pobedi kako bi ostao u trci sa Zvezdom. Crno-beli imaju 59 bodova, tri manje od najvećeg rivala, a Donji Srem, koji je u prošlom kolu osvojio bod protiv Radničkog u Nišu (1:1), zauzima 11. mesto sa 27 bodova. 
Jagodina na svom terenu igra protiv OFK Beograda i želi pobedu kako bi zadržala treće mesto na tabeli. Ekipa Mladena Dodića je u prošlom kolu pobedila Slobodu sa 4:0 i ima 43 boda, dok „romantičari“ na 12. mestu imaju 27 bodova, posle prošlonedeljne pobede protiv Javora (2:1). 
Čukarički u Beogradu igra protiv Radničkog iz Kragujevca. Crno-beli su posle prošlonedeljnog remija sa Spartakom (1:1) ispustili treće mesto, a Radnički je istim rezultatom osvojio bod protiv Vojvodine. 
Čukarički je četvrti na tabeli sa 42 boda i ima bod manje od Jagodine, dok je Radnički pretposlednji sa 24 boda, ima bod manje od Rada i tri više od poslednjeplasiranog Javora, koji u Ivanjici igra protiv Vojvodine. U Subotici Spartak igra protiv Novog Pazara, Voždovac je domaćin Radničkom iz Niša, a u Kruševcu igraju Napredak i Sloboda. 

Povezana vest:  Blažević: Odlazim iz Hrvatske, ovde mi je najgore