Stefano Mauri Lazio

Lacio stigao do izjednačenja u poslednjim sekundama

Fudbaleri Lacija igrali su večeras nerešeno, 3:3, sa ekipom Verone, u 36. kolu italijanske Serije A. Lacio je do remija na svom terenu došao u poslednjim sekundama meča, iako je imao vođstvo u dva navrata. Prvi gol za domaćine postigao je Kejta u 30. minutu utakmice, da bi Markinjo izjednačio sedam minuta kasnije. 
Novo vođstvo ekipi iz Rima doneo je Senad Lulić u 60. minutu, da bi Verona opet došla do izjednačenja preko Huana Iturbe, devet minuta kasnije. Prvu prednost na utakmici, gostima je doneo Romulo u 83. minutu, i činilo se da će to biti konačan rezultat, ali su „lacijali“ uspeli da izjednače u samom finišu utakmice golom Stefana Maurija, koji je nekoliko sekundi ranije promašio penal. 
Obe ekipe završile su utakmicu sa igračem manje. Prvo isključenje dobio je Lulić u 86. minutu, dok je Mikelađelo Albertaci iz Verone, crveni karton dobio u sudijskoj nadoknadi vremena. Lacio je posle ovog remija deveti na tabeli sa 53 boda, koliko ima i desetoplasirana Verona. 
Obe ekipe su i dalje u konkurenciji za plasman u Ligu Evropa naredne sezone, jer šestoplasirani Torino, koji se nalazi na poziciji koja naredne sezone vodi u evropska takmičenja, ima samo dva boda više. 

Povezana vest:  Gerd Miler: Brazil je favorit na SP