nemanja vidic poklon oprostaj

Junajted pobedio, Vidić se oprostio od Old Traforda

Fudbaleri Mančester Junajteda savladali su večeras kod kuće ekipu Hala sa 3:1, a od navijača na Old Trafordu oprostio se dugogodišnji kapiten, srpski internacionalac Nemanja Vidić.
Zaostala utakmica Premijer lige odigrana je u znaku oproštaja Vidića, koji je prilikom izlaska na teren ovacijama dočekan od navijača, a direktor kluba, legendarni Bobi Čarlton uručio mu je prigodan poklon.
Vidić nije bio u startnoj postavi, u igru je ušao u 22. minutu zamenivši povređenog Fila Džonsa, uz aplauze i pesmu pristalica „crvenih đavola“ u čijem dresu je nastupao punih osam i po godina.
Nekadašnji reprezentativac Srbije, koji je sa Mančester Junajtedom osvojio 15 trofeja, uključujići pet Premijer liga i Ligu šampiona, od sledeće sezone igraće za milanski Inter, sa kojim je pre nekoliko meseci potpisao trogodišnji ugovor.
Od domaćih navijača oprostio se i aktuelni privremeni menadžer, legendarni Rajan Gigs, koji je u igru ušao u 70. minutu zamenivši Lorensa.
On je po završetku utakmice, suzdržavajući suze, uzeo mikrofon i pozvao navijače da i dalje podržavaju klub, uz obećanje da slede borbe za trofeje i povratak u vrh domaćeg i evropskog fudbala.
Večerašnji meč opravdao je očekivanja samo u drugom poluvremenu, kada su pala tri od četiri gola. Dvostruki strelac bio je debitant, 18. godišnji Džejms Vilson, a konačan rezultat postavio je Robin Van Persi, koji je zaigrao prvi put nakon oporavka od povrede.
Ovom pobedom Mančester Junajted zadržao je teoretske šanse da u poslednjem kolu ipak izbori plasman u Ligu Evrope, ali pod uslovom da Totenhem bude poražen.
Mančester Junajted – Hal 3:1 (Vilson 31, 61, Van Persi 86 – Frajt 63)
Tabela: Liverpul 81 bod, Mančester Siti 80, Čelsi 79, Arsenal 76, Everton 69, Totenhem 66, Mančester Junajted 63, itd.

Povezana vest:  Tončev: Terzić da prihvati odgovornost i prestane sa napadima na FSS