Djuro Zec FK Donji SremZavršeno takmičenje Jelen Super šut, Đuro Zec izjednačio nacionalni rekord – 137 km/h
 
Đuro Zec, vezni igrač FK Donji Srem, najjači je šuter Jelen Super lige! On je udarcem od 137 km/h izjednačio nacionalni rekord takmičenja Jelen Super šut, koje su po četvrti put organizovali Zajednica fudbalskih klubova Super lige Srbije i Apatinska pivara.
Drugo mesto Jelen Super šut liste zauzeo je Stevan Račić šutem od 136 km/h, dok treće mesto dele Ivan Josović iz FK Javor, Dejan Milovanović iz FK Voždovac i Živko Živković, golman Partizana sa udarcima od 131 km/h.
U poslednjem kolu ovog takmičenja, fudbaleri Donjeg Srema imali su zadatak da promene stanje na tabeli i uspeli su u tome. Za foto-finiš pobrinuo se mladi vezista Đuro Zec i u poslednjem trenutku izjednačio nacionalni rekord Jelen Super šuta od 137 km/h, koji je držao bivši prvotimac FK Rad Marko Stanojević.
Pravo da se takmiče u Jelen Super šutu imali su svi licencirani igrači klubova Jelen Super lige, a nadmetali su se igrači i golman iz prve postave timova, prema izboru trenera. Šutiralo se sa sedam metara udaljenosti od gola ka specijalnom radaru – soccer speedometer-u, a svaki igrač imao je pravo na dva pokušaja.
Jelen Super šut tim obišao je 16 timova u 10 gradova od starta takmičenja 27. marta, a konačno stanje na tabeli je sledeće:

1.

Đuro Zec, FK Donji Srem

137 km/h

2.

Stevan Račić, FK Javor

136 km/h

3.

Ivan Josović, FK Javor

Dejan Milovanović FK Voždovac

Živko Živković, FK Partizan

131 km/h

4.

Predrag Đorđević, FK Javor

Budimir Janošević, FK Spartak

Marko Jevtović, FK Novi Pazar

130 km/h

5.

Branko Pauljević, FK Radnički

Stefan Mihajlović, FK Sloboda

127 km/h

6.

Aleksandar Trišović, FK Radnički

Aleksandar Ćivun, FK Sloboda

Nejc Pečnik, FK Crvena Zvezda

Nikola Vasiljević i Darko Micevski, OFK Beograd

126 km/h

7.

Vladimir Milenković, FK Radnički

Nikola Popara, FK Vojvodina

Slavko Ćulibrk, FK Voždovac

Danijel Stojković, FK Voždovac

Miloš Tintor, FK Radnički 1923

Vojislav Stanković, FK Partizan

Ivan Lakićević, FK Donji Srem

124 km/h

Povezana vest:  PLEJ OF, LIGA ŠAMPIONA, Anderleht odoleo Partizanu u Beogradu
 
 
 
 
 
Proglašenje najboljeg šutera Jelen Super lige Srbije planirano je na svečanoj dodeli pehara na kraju prvenstva.
Priliku da međusobno izmere snagu šuta imali su i predstavnici medija iz svih gradova u kojima se održalo takmičenje: Beogradu, Novom Sadu, Novom Pazaru, Subotici, Užicu, Kruševcu, Jagodini, Ivanjici, Kragujevcu i Nišu. Najbolji u konkurenciji medija je Nemanja Marković, sportski novinar dnevnog lista Danas, koji je šutnuo loptu brzinom od 98 km/h.
Podsetimo, najbolji dosadašnji Jelen Super šuteri bili su i: Igor Pavlović, bivši igrač FK Jagodina – 136 km/h i Marko Dmitrović, nekadašnji golman Crvene Zvezde sa istom brzinom.