FSS logo

FSS: Sudije pravile niz grešaka, više nego prošlih sezona

Odbor za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije (FSS) zaključio je danas da arbitri u Super ligi rade pod velikim pritiskom i da su ove sezone pravili više grešaka nego prethodnih. 
-FSS je na početku sezone mnogo toga uložio u suđenje, kao što je između ostalog uvođenje šest arbitara i komunikacija na terenu kako bi se omogućio kvalitetniji rad sudija i kako bi se i na taj način greške arbitara svele na minimum – saopšteno je posle sednice. 
Sastanku su, pored članova Odbora za hitna pitanja, prisustvovali I predsednik Sudijske komisije Bogoljub Stepanović, posmatrač suđenja Zoran Petrović i prvi čovek Odbora za analizu suđenja i rangiranje Zdravko Jokić. 
FSS se posebno osvrnuo na Slobodu iz Užica, koja se žalila 13 puta u proteklih 27. kola. 
-U nekim slučajevima su bili u pravu, kao što nekada i nisu, odnosno bilo je primera kada su oštećeni i njihovi protivnici – navodi se iz FSS-a. 
Odbor za hitna pitanja je od predstavnika sudijske organizacije zatražio maksimalnu ozbiljnost u poslednja tri kola, kao i da se delegiraju najspremnije i najbolje sudije. FSS je izrazio čuđenje time što je 14 od 16 klubova članova Zajednice superligaša izrazilo zadovoljstvo suđenjem u tekućoj sezoni, a da su pritom u medijima izjavljivali drugačije. 
-Smatramo da su sednice Zajednice mesto gde se rešavaju problemi koji opterećuju elitni rang takmičenja i s tim u vezi pozivamo predstavnike klubova da ne stvaraju tenziju do završetka takmičenja – saopštio je Odbor za hitna pitanja FSS.
Detaljna analiza kompletne sezone Super lige u FŠ-u će biti analizirana na junskoj sednici, po završetku sezone, a tada će poseban osvrt biti na suđenje. 
-Određene sudije su već kažnjene, rad ostalih biće ocenjen, što će podrazumevati i određene kadrovske promene. Biće donesena adekvatna rešenja, na koja će uticati dosadašnji rad svakog pojedinca – navedeno je iz FSS-a. 
Na junskoj sednici biće reči i o promeni sistema takmičenja u Super ligi, a navedeno je da određene ideje već postoje, poput uvođenja još jednog mesta u baražu i promena broja klubova. 
-Osnovna želja je podizanje interesovanja domaćeg elitnog takmičenja i eliminisanja institucija oko postojanja ‘burazerskih odnosa’ između određenih klubova – piše u saopštenju. 

Povezana vest:  NEMAČKA LIGA, Rezultati utakmica 33. kola i tabela nemačke Bundeslige