slavisa stojanovic cz jav (3)

Stojanović: Ne smemo da gubimo glavu, važno je strpljenje

Trener fudbalera Crvene zvezde Slaviša Stojanović rekao je danas da njegova ekipa mora da bude smirena i staložena u utakmici sa Slobodom u Užicu koja bi crveno-bele u velikoj meri mogla da približi šampionskoj tituli.
-Odlazimo na nezgodno gostovanje, gde Crvenoj zvezdi poslednjih godina nije bilo lako. Tabela ne prati igre Slobode ove sezone. Znamo šta nosi ova utakmica, odlazimo motivisani u Užice. Moramo da budemo strpljivi, ne smemo da gubimo glavu, jer će biti ‘vruća’ utakmica – rekao je Stojanović na konferenciji za novinare na stadionu crveno-belih.
U slučaju trijumfa nad Slobodom, Zvezda bi došla u poziciju da već u pretposlednjem kolu osigura titulu, prvu od 2007. godine, pošto trenutno ima tri boda više i bolji skor u međusobnim duelima u odnosu na drugoplasirani Partizan.
-Ne želim da razmišljam šta donosi pobeda, jer je prvo potrebno da je ostvarimo. Želimo da se pokažemo u najboljem svetlu. Činjenica je da su za obe ekipe bodovi važni, svi se nadaju najboljem – istakao je Stojanović.
On je naglasio da ekipu ne destabilizuje proces pred UEFA u kojem sa Crvena zvezda bori za dobijanje licence za takmičenje u Evropi sledeće sezone.
-Cilj koji imamo ispred sebe ostale probleme baca u vodu. Mi ne možemo da rešimo taj problem, a nismo ga ni napravili – objasnio je Stojanović.
Fudbaler sredine terena crveno-belih Aleksandar Kovačević rekao je da su svi u ekipi izuzetno motivisani.
-Borba za titulu ulazi u neizvesnu završnicu. Sloboda ima dobar tim, nezgodna je na svom terenu. Nama je veliki motiv titula i odlazimo po tri boda – zaključio je Kovačević. 
Utakmica 28. kola između Slobode i Crvene zvezde igra se sutra u Užicu od 17.30.

Povezana vest:  JELEN SUPERLIGA, Stojković već sutra na golu Partizana