sep blater 1

Blater zatražio akciju Italijanske federacije zbog rasizma

Predsednik Međunarodne fudbalske federacije Sep Blater zatražio je od Italijanske federacije da reaguje posle rasističkog čina u nedelju, kada je navijač Atalante na defanzivca Milana Kevina Konstata bacio bananu.
Konstant je bio na meti tokom meča koji je Milan izgubio na gostovanju protiv Atalante sa 2:1, samo dve nedelje pošto se isto dogodilo Brazilcu Daniju Alvešu, u utakmici Barselone sa Viljarealom.
Blater je stavio do znanja da fudbalske vlasti u Rusiji takođe treba da reaguju, pošto su navijači Zenita preplavili teren na utakmici sa Dinamom iz Moskve i napali kapitena Dinama iz Moskve Vladimira Granata, koji je dobio dva udarca u glavu.
U Italiji, trener Milana Klarens Sedorf predložio je da se „bacači banana“ doživotno suspenduju.
Ranije prošle godine, fudbaler Milana Kevin Prins Boateng demonstrativno je, zajedno sa saigračima, napustio teren tokom prijteljskog meča sa Pro Patrijom, zbog rasističkog ponašanja navijača. Njegov potez je naišao na opšte odobravanje, a Blater je taj čin nazvao „ekstremno jakom porukom“, iako je upozorio da napuštanje terena nije pravo rešenje u borbi protiv rasizma.

Povezana vest:  Real u Gelzenkirhenu: Može li kao prošle godine?