man siti proslava

Proslava Sitija na ulicama Mančestera

Kapiten Mančester sitija Vensan Kompani obećao je danas navijačima, koji su izašli na ulice grada da proslave titulu u Premijer ligi, da će klub osvojiti još trofeja u budućnosti. Hiljade pristalica Sitija ispunile su danas Trg Albert u Mančesteru, a zatim su se poređali pored okolnih ulica kako bi pozdravili šampione koji su u otvorenom autobusu prošli kroz grad. 
Mančester siti je u nedelju obezbedio titulu u Premijer ligi pobedivši u poslednjem kolu Vest Hem sa 2:0. 
-Ovo je ekipa koja raste… Svi govore: ‘Osvojili su ligu i to su uradili sa stilom’. Ja želim da to ponovo uradimo u budućnosti – poručio je Kompani navijačima, prenose britanski mediji. 
Siti je prošlog meseca na kratko ispao iz trke za titulu, pošto je izgubio od Liverpula, a potom je i odigrao nerešeno sa Sanderlendom. Sve je tada bilo na strani Liverpula, ali su se „crveni“ okliznili u meču protiv Čelsija, pa je tako trofej drugi put u poslednje tri godine u rukama igrača Sitija. 
-Nikad nikad ne odustajemo i uvek verujemo. Zajedno smo to uradili, znali smo da možemo, borili smo se do samog kraja da vratimo trofej – dodao je Kompani. 
Samir Nasri je odao priznanje treneru Manuelu Pelegriniju, kojem je ovo bila prva sezona u Premijer ligi. Upitan u čemu je razlika između ove i prošle sezone, Nasri je kazao: „Da li želite da budem iskren? Atmosfera, trener, poverenje. To je razlika između ove i prošle sezone“. Golman Džo Hart se, takođe, obratio navijačima. 
-Bila je ovo dobra sezona, teška sezona, ali sam uživao. Ponosan sam što sam deo ovog tima – naveo je Hart. 

Povezana vest:  SP BRAZIL 2014, Giger prvi američki sudija u drugoj fazi SP