rio ferdinand

Rio Ferdinand posle 12 godina odlazi s Old Traforda

Iskusni fudbaler Rio Ferdinand odlučio je danas da posle 12 godina napusti Mančester junajted. 
-Dugo sam razmišljao o svojoj budućnosti proteklih meseci i, posle 12 fantastičnih godina igranja za klub koji smatram najboljim na svetu, doneo sam odluku da je pravo vreme da idem dalje – napisao je Ferdinand na svom sajtu. 
On je dodao da je došao u Junajted u nadi da će osvajati trofeje, ali da ni u najluđim snovima nije mogao da zamisli koliko će njegov boravak u klubu biti uspešan. 
-Bilo je toliko stvari, igrao sam pored velikih igrača koji su mi postali dobri prijatelji, osvojio sam svoju prvu Premijer ligu, a pamtiću i sjajno veče u Moskvi – kazao je Ferdinand. 
Ferdinand se zahvalio svima u klubu na predivnih 12 godina, koje, kako je rekao, nikada neće zaboraviti. 
-Okolnosti mi nisu dozvolile da se oprostim onako kako sam želeo, ali koristim ovu priliku da zahvalim mojim saigračima, trenerima, klubu I navijačima na neverovatnih 12 godina koje nikada neću zaboraviti. Osvajanje trofeja o kojima sam sanjao kao dete postalo je stvarnost u ovom klubu – kazao je Ferdinand. 
-Spreman sam za nove izazove i radujem se tome gde god da me budućnost odnese – zaključio je Ferdinand. 
Ferdinand je za Junajted odigrao 454 utakmica i postigao osam golova. Osvojio je šest titula u Premijer ligi, Ligu šampiona 2008. godine, i FIFA svetsko klupsko prvenstvo, dva Liga kupa i pet trofeja u Komjunuti šildsu. 

Povezana vest:  Gibs mora na operaciju, pauzira pet meseci