Adnan Januzaj 1

Vilmots objavio spisak igrača za SP

Selektor fudbalske reprezentacije Belgije Mark Vilmots saopštio je danas spisak igrača na koje računa za predstojeće Svetsko prvenstvo u Brazilu, a na kome se našao i igrač Mančester junajteda Adnan Januzaj. 
-Januzaj je veliki talenat, sa mnogo kvaliteta, a može i da igra na više pozicija – rekao je Vilmots. 
Januzaj je 1995. godine rođen u Briselu, a šest godina kasnije svoju juniorsku karijeru je počeo u istoimenom klubu iz tog grada, da bi kasnije prešao u Anderleht, pa u Mančester juanjted. 
Ovaj 19-godišnji napadač, čiji su roditelji Albanci sa Kosova I Metohije, imao je pravo da nastupa i za Albaniju, Srbiju, Kosovo, Englesku, ali se ipak pre tri nedelje odlučio da zaigra za Belgiju. Reprezentacija Belgije će se u Brazilu takmičiti u Grupi H, sa Rusijom, Južnom Korejom i Alžirom. Mundijal će se održati od 12. juna do 13. jula. 
Na spisku se nalaze golmani: Tibo Kurtoa (Atletiko Madrid), Simon Minjole (Liverpul), Koen Kastel (Hofenhajm) i Silvijo Proto (Anderleht). 
Odbrambeni igrači: Tobi Aldervejreld (Atletiko Madrid), Loren Siman (Standard), Nikola Lombert (Zenit), Vensan Kompani (Mančester siti), Danijel Van Bujten (Bajern Minhen), Antoni Vanden Bore (Anderleht), Toma Vermalen i Jan Vertongen (Totenhem). 
Vezni igrači: Naser Kadil (Totenhem), Musa Dembele (Totenhem), Stiven Defur (Porto), Kevin de Brujn (Volfsburg), Maruan Felaini (Mančester junajted), Adnan Januzaj (Mančester junajted), Eden Azar (Čelsi), Kevin Miraljas (Everton), Divok Oriži (Lil) i Aksel Vitsel (Zenit). 
Napadači: Romel Lukaku (Everton), Drie Mertens (Napoli). 
Rezervni igrači: Sebastijan Pokonjoli (Hanover), Rađa Naingolan (Roma), Torgan Azar (Varegem), Gijom Žile (Anderleht), Miši Bačuaji (Standard) i Žel Van Dam (Standard). 

Povezana vest:  Murinjio: Čeka nas težak meč sa Borusijom