Fabio-Capello rusijaKapelo se založio za manje stranih igrača u ruskoj ligi

Selektor fudbalske reprezentacije Rusije Italijan Fabio Kapelo založio se da se u toj ligi pooštre kriterijumi za igranje stranih fudbalera, zbog suženog izbora domaćih igrača za Mundijal.
Šezdesetsedmogodišnji stručnjak koji je 2012, preuzeo ruski tim, žalio se da ima ograničeni izbor fudbalera u ruskoj ligi koje može da pozove u reprezentaciju za prvenstvo sveta u Brazilu.
-Pokušaćemo da rešimo problem novim metodama. Takođe treba da proširimo ligu sa 16, na 18 timova, ako bi dobili više ruskih fudbalera u prvenstvu – rekao je Kapelo u intervjuu novinskoj agenciji „Russia today“.
On je naglasio da i stranim igračima treba omogućiti brži postupak za dobijanje ruskog državljanstva, kako bi mogli da igraju za nacionalnu selekciju
-Mnogi evropski timovi koriste ovu strategiju, ne vidim razloga zašto Rusija zanemaruje tu mogućnost – rekao je bivši selektor Engleske.
Kapelo će konačan spisak od 23 igrača Rusije saopštiti 2. juna, deset dana pre starta Mundijala.
Rusija, koja će na prvenstvu sveta u Brazilu igrati u grupi H zajedno sa Južnom Korejom, Belgijom i Alžirom, nastupiće na Mundijalu prvi put posle 12 godina.
Prvenstvo sveta u Brazilu igra se od 12. juna do 13. jula.

Povezana vest:  Čeferin se nada da će se EURO igrati pred punim stadionima