Samir NasriVijera: Izostavljanje Nasrija greška

Bivši kapiten francuske reprezentacije Patrik Vijera rekao je danas da je izostavljanje Samira Nasrija iz tima za Mundijal bila greška.
Selektor Francuske Didije Dešam nije uvrstio Nasrija u reprezentaciju za prvenstvo sveta u Brazilu.
Fudbaler Mančester Sitija Nasri okončao je sezonu u velikom stilu, pomogavši ekipi da osvoji Premijer ligu, drugi put u tri sezone.
Ipak, Dešam je ove nedelje u preliminarnom spisku od 30 fudbalera izostavio Nasrija.
Dešam je objašnjavajući zašto je to učnio rekao da Nasri, koji je bio suspendovan na tri meča posle prvenstva Evrope 2012. zbog psovanja novinara, može da ima loš uticaj na njegov tim.
Vijera smatra da je greška izostavljanje iz tima jednog od najkreativnijih fudbalera Francuske.
-Ukoliko želite da imate šansu na Mundijalu, morate da uzmete najbolje fudbalere – rekao je Vijera koji u Mančetser Sitiju radi kao direktor razvoja.
Vijera je naglasio da je Nasri učinio sve, kako bi otišao na Mundijal.
-Nasri je postizao i nameštao golove. Posebno značajan je njegov uticaj na ceo tim. on je pozitivan momak, trudio se izuzetno i preuzeo je veliki deo odgovornosti na sebe. On ima ličnost – rekao je Vijera i dodao da ga odluka Dešama da ne pozove Nasrija posebno iznenađuje zbog činjenice da je selektor Francuske takođe jaka ličnost sa velikim iskustvom.
Nasri je na vest da neće biti na Mundijalu rekao da će sada razmisliti o svojoj budućoj reprezentativnoj karijeri.
-Sada ću stvarno morati da razmislim šta dalje, s obzirom da su mi do sada dva puta oduzimali mogućnost da igram na Mundijalu – rekao je Nasri za „Tajms“.
Nasri nije učestvovao na Mundijalu u Južnoj Africi 2010.

Povezana vest:  Fiorentina, Sijena i Ðenova u osmini finala kupa