FSS logo

FSS donirao 15 miliona dinara ugroženima od poplava

Fudbalski savez Srbije (FSS) donirao je danas 15 miliona dinara ugroženom stanovništvu kako bi se što hitnije sanirale najteže posledice katastrofalnih poplava koje su zadesile zemlju.
Na sednici Odbora za hitna pitanja FŠ odlučeno je da svi zaposleni u toj organizaciji doniraju po 15 odsto mesečnih primanja u naredna tri meseca, kao i da svaki član Izvršnog odbora uplati po 100.000 dinara
-Članovi A reprezentacije Srbije doniraće 5.000.000 dinara, s tim da će svaki igrač, po sopstvenom osećanju i mogućnostima, uplatiti i dodatna sredstva. Ujedno i srpski arbitri pokloniće 2.000.000 dinara na osnovu izdvajanja po 50 odsto na ime sudijskih taksi – navodi se u saopštenju nacionalnog saveza.
FSS je ponovio apel svim fudbalskim savezima, fudbalskim radnicima, klubovima, igračima i trenerima, a posebno onima koji rade u insotranstvu, da uplate sredstva u skladu sa svojim mogućnostima na račun koji je otvoren u FSS.
Uz pomenutu finansijsku pomoć, FSS je stavio na raspolaganje svoju halu u okviru Sportskog centra u Staroj Pazovi, hranu i sve potrebne uslove za život za članove 25 porodica iz najugroženijih delova zemlje. 
Nakon analize aktuelnog stanja zaključeno je da će prvenstvene sezone u okviru FŠ biti završene.
-U ovom trenutku, kada je na snazi vanredno stanje u Republici Srbiji, moramo da sačekamo naredne odluke državnih organa. Stanje će biti svakodnevno praćeno i po dobijanju informacija sa nadležnih mesta uslediće i odluke fudbalske organizacije.
Odbor za hitna pitanja FŠ odlučio je da se otkažu unapred zakazane prijateljske utakmice mladih selekcija Srbije i Izraela, kao i omladinskih selekcija Srbije i Mađarska. Umesto toga biće održane zatvorene trening utakmice pomenutih timova, bez prisustva gledalaca i bez javnog značaja, jer se gostujući timovi već nalaze u Srbiji.

Povezana vest:  Rakitić: Italija je favorit, ali idemo po pobedu