Ashley Cole Chelsea

Ešli Kol odlazi iz Čelsija

Fudbaler Čelsija Ešli Kol rekao je danas da će na leto najverovatnije napustiti taj klub, pošto traži „novo putovanje u svom životu“, posle osam godina provedenih na Stamford Bridžu. 
-Razgovaram sa mojim agentom o narednim opcijama. Nažalost, čini se da Čelsi neće biti jedna od njih – naveo je Kol na svom Tviter profilu. 
Kolov ugovor sa Čelsijem ističe na leto i uprava kluba mu najverovatnije neće ponuditi novi, pošto nije uspeo da se izbori za mesto u timu. Kol se prošle nedelje povukao iz reprezentacije Engleske, pošto ga selektor Roj Hodžson nije uvrstio na spisak igrača za Svetsko prvenstvo u Brazilu. 
Kol je 2006. godine iz Arsenala prešao u Čelsi za koji je odigrao 338 utakmica i postigao sedam golova. Sa „plavcima“ je osvojio Premijer ligu, Ligu šampiona, četiri FA kupa, Liga kup i Komjuniti Šild. 
-Sada tražim novo putovanje u svom životu. Nadam se da će biti kao do sada, puno zabave i trofeja. Hvala Čelsiju na osam godina zadovoljstva. Prošli smo zajedno kroz mnogo stvari, dobrih i loših. Naravno, zahvalan sam i navijačima koji su me podržavali i u teškim i lepim trenucima – rekao je Kol. 

Povezana vest:  Biševac povređen u remiju Olimika i Monaka