mile jedinak aus

Mile Jedinak kapiten Australije na SP u Brazilu

Fudbaler londonskog Kristal Palasa Mile Jedinak imenovan je danas za kapitena reprezentacije Australije na predstojećem Svetskom prvenstvu u Brazilu. Selektor Australije Angelos Postekoglu je za zamenike kapitena postavio Tima Kejhila i Marka Brešana. 
Jedinak (29) je cele sezone bio standardan u prvom timu Kristal Palasa, a zamenjen je samo jednom, i to u poslednjoj utakmici u engleskoj Premijer ligi zbog povrede prepone. 
-To je privilegija i priznanje koje on potpuno zaslužuje, pošto je ove sezone obavio odličan posao za Kristal Palas, u najtežem fudbalskom takmičenju na svetu – engleskoj Premijer ligi. Mile Jedinak predstavlja sve što je dobro u australijskom fudbalu I australijskom narodu – rekao je Postekoglu. 
Jedinak je odigrao 43 utakmice za reprezentaciju Australije i postigao četiri gola, a kapiten državnog tima prvi put je bio u martu, u prijateljskoj utakmici protiv Ekvadora u Londonu. 
-Velika je odgovornost biti kapiten na Svetskom prvenstvu. Čast mi je što su me izabrali i radujem se što ću, zajedno s Timom i Markom, predvoditi ekipu u utakmicama protiv najboljih reprezentacija svetskog fudbala – rekao je Jedinak. 
Na Svetskom prvenstvu u Brazilu, od 12. juna do 13. jula, Australija će igrati u Grupi B sa aktuelnim šampionom Španijom, Holandijom i Čileom. 

Povezana vest:  Poraz Zvezde od Mitjilanda, Degenek isključen