luis suarez portret

Suarez: Biću spreman za Mundijal

Jedan od najboljih svetskih napadača, Urugvajac Luis Suarez, rekao je da će biti potpuno spreman do početka prvenstva sveta u Brazilu. Fudbaler Liverpula danas je podvrgnut operaciji meniskusa na klinici u Montevideu, a ta vest izazvala je šok u Urugvaju zbog bojazni da bi ključni igrač nacionalnog tima mogao da propusti Mundijal.
Njegovo oglašavanje barem malo je primirilo strasti među urugvajskim poklonicima fudbala, a Suarez he obećao navijačima da će biti „apsolutno spreman“, prenosi AP.
-Hvala navijačima na podršci, obećavam da ću biti spreman sto posto. Operacija je prošla u najboljem redu i sigurno ću igrati na Mundijalu – kazao je 27. godišnji fudbaler, koji je minulu sezonu završio kao najbolji igrač i strelac Premijer lige sa 31 golom.
Suarez je na jučerašnjem treningu osetio bol u levom kolenu, a nakon što je skenerom utvrđeno da ima oštećenje meniskusa danas je podvrgnut artroskopskoj operaciji. Urugvajci će, međutim, do daljeg strepeti pošto oporavak od takvog zahvata traje između četiri i šest nedelja, a do starta Mundijala ostalo je još samo tri.
Na prvenstu sveta Urugvaj će igrati u izuzetno jakoj D grupi sa Engleskom, Italijom i Kostarikom, a u startnom meču sastaje sa 14. juna u Fortalezi sa selekcijom Kostarike. Svetski šampionat u Brazilu na programu je od 12. juna do 13. jula.

Povezana vest:  Zvezdan Terzić novi predsednik Zajednice Super lige