marcelo slavlje finale

FINALE LIGE ŠAMPIONA

Real preokretom do 10. titule prvaka Evrope

Fudbaleri madridskog Reala postali su prvaci Evrope, pošto su večeras u Lisabonu u finalu Lige šampiona, posle produžetaka savladali gradskog rivala Atletiko sa 4:1. Utakmica je odigrana pred oko 65.000 gledalaca na stadionu La Luž u Lisabonu, a sudio je Holanđanin Bjern Kujpers.
REAL MADRID: Kasiljas, Karvahal, Ramos, Varan, Koentrao )Marselo 59′), Modrić, Kedira (Isko 59′), Di Marija, Bejl, Ronaldo, Benzema (Morata 79′).
ATLETIKO MADRID: Kurtoa, Huanfran, Miranda, Godin, Filipe Luis (Aldervejreld 82′), Tijago, Gabi, Koke, Raul Garsija (Sosa 66′), Vilja, Kosta (Lopez 9). 
Strelci: Godin (36), Ramos (90+3), Bejl (110), Marselo (118), Ronaldo (120. penal).
žuti kartoni: Kedira, Ramos, Varan (Real), Garsija, Miranda, Vilja, Huanfran, Gabi, Godin, Koke (Atletiko)
Navijaei kraljevskog kluba konaeno su doeekali 10. titulu šampiona Evrope, san koji su sanjali od 2002. godine.
Real je večeras hodao po ivici žileta, ali je uz malo sreče, golom Serhija Ramosa došao do produžetaka u kojima je apsolutno dominirao i čvrsto zgrabio trofej.
Ispostaviće se da je Ramosov gol glavom posle kornera u trećem minutu sudijske nadoknade bio samo uvod u Realovu rapsodiju.
Nastavio ju je najskuplji svetski fudbaler Geret Bejl u 110. minutu, a nakon njega Marselo osam minuta kasnije i Kristijano Ronaldo iz penala u poslednjim trenucima meea zaokru?ili su veliku noa Reala u Lisabonu. 
Atletiko je vodio od 36. minuta golom Dijega Godina i tokom veaeg dela utakmice delovalo je da „jorgandžije“ imaju snage da zaustave sve napade gradskog rivala.
Kada je navijačima Reala vea delovalo da ni ove sezone neae imati razloga da se raduju u Ligi šampiona, na scenu je stupio Ramos koji je još jednom potvrdio da je jedan od najbolji odbrambenih igrača na svetu na svojoj poziciji.
Taj gol dao je krila Realu, dok su igrači Atletika potpuno pali, psihički i fizički, što je kasnije bilo evidentno gotovo pri svakom njihovom kontaktu sa loptom.
Treneru Reala Karlu Anaćlotiju ovo je treai trofej Lige šampiona u trenerskoj karijeri, a prethodna dva osvojio je na klupi Milana. 
Njegov kolega sa klupe Atletika Dijego Simeone nije dočekao kraj meča na klupi, pošto mu je, zbog verbalnog, a umalo i fizičkog sukoba sa defanzivcem gostiju Rafaelom Varanom, sudija Bjern Kujpers pokazao crveni karton u poslednjih trenucima drugog produžetka.
 Kraljevskom klubu večerašnji trofej je drugi u sezoni, jer je prethodno osvojio španski Kup kralja.

Povezana vest:  Partizan siguran protiv Voždovca

PHOTO: Alex Livesey/Getty Images Sport