Andoni Iraola Athletic Bilbao

Španski mediji: Surova sudbina Atletiko Madrida

Atletiko Madrid je i ovoga puta, u fijnalu Lige šampiiona protiv madridskog Reala, doživeo istu surovu sudbinu kao i pre 40 godina protiv Bajerna iz Minhena, kada je bukvalno ispustio već viđenu pobedu, opšta je ocena španskih medija.
-Ponovo je Atletiko Madrid na svojoj koži iskusio surovost fudbala u kontinentalnom finalu – kaže se na naslovnoj strani „Marke“.
Atletiko je već imao u „džepu“ pobedu, pošto je do 93. minuta vodio sa 1:0, ali je brod Dijega Simeona, koji je praktično već bio u „luci“, potonuo pre svega zahvaljujući izjednačujućem „torpedu“ Serhija Ramosa. Usledio je potom potpuni krah Atletika u režiji Gereta Bejla, Marsela i Kristijana Ronalda – 4:1.
Španski mediji podsećaju da se u slučaju Atletiko Madrida istorija surovo ponavlja, evocirajući finale 1974. kada je igrač Bajerna Hans Georg Švarcenbenk u 119. minutu izjednačio,, a dva dana kasnije odihgrana je odlučujuća utakmica koju je Bajern dobio sa 4:0.
-Atletiko Madrid je izgubio pre 40 godina prema skoro istom scenariju, kada je gol Švarcenbeka omogućio odigravanje odlučujućeg meča u kojem Bajern nije imao pravog protivnika – podseća katalonski „El mundo deportivo“.
„El Pais“ takođe konstatuje da se sudbina surovo poigrala sa Atletikom.
-Titula je bila istorijski znacajna jer je Real Madrid krunisan po deseti put, a Aletiko je osuđen na isti surovi način kao pre četiri decenije – zaključuje „El Pais“.

Povezana vest:  Poraz Milana na domaćem terenu od Sampdorije