tomislav karadzic fss pazova

Karadžić: UEFA spremna da pomogne stanovništvu Srbije

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Tomislav Karadžić rekao je u Njujorku da je Evropska fudbalska unija (UEFA) spremna da pomogne Srbiji i područjima pogođenim katastrofalnim poplavama.
Karadžić i generalni sekretar FSS Zoran Laković pridružili su se nacionalnoj reprezentaciji, koja će na turneji po Americi odigrati tri prijateljske utakmice, nakon što su prethodno u Lisabonu prisustvovali finalu Lige šampiona i imali kontakte s najužim rukovodstvom UEFA.
-Zna se da je glavni zadatak našeg boravka u Lisabonu bio usmeren na kontakt sa čelnicima UEFA, na čelu sa predsednikom Mišelom Platinijem, kako bismo razmatrali opcije da Evropska fudbalska asocijacija pomogne Srbiji i područjim pogođenim katastrofalnim poplavama. Obavili smo razgovore i najvažnije je da je UEFA spremna da uputi pomoć – rekao je Karadžić za sajt FSS, istakavši da će delegacija UEFA doputovati u Srbiju i obići ugrožena područja.
-Delegacija UEFA na licu mesta uveriće se u strahovite posledice prirodne katastrofe koja je pogodila našu zemlju. Sa istim molbama uskoro ćemo izaći i pred funkcionere FIFA, tokom boravka u Brazilu – kazao je, između ostalog, Karadžić.
Predsednik FSS se osvrnuo na završnicu državnog prvenstva i ocenio da je Crvena zvezda kolo pre kraja zasluženo osvojila titulu.
-Čestitam Zvezdi na tituli i želim joj sve najbolje. Igračima i rukovodstvu Partizana poručujem da ne tuguju i da moraju da nastave da rade, jer je Zvezda do titule došla zasluženo i sa time moraju da se pomire – rekao je Karadžić.
Reprezentacija Srbije od 22 sata po našem vremenu igra protiv Jamajke u Nju Džersiju prvu od tri predviđene utakmice na američkoj turneji. Izabranici Ljubinka Drulovića odmeriće snage još sa Panamom 31. maja u Čikagu i sa Brazilom 6. juna u Sao Paulu.

Povezana vest:  Slavko Perović: Rad je postao moj klub