engleska slavlje

Čuveni fizičar Hoking ne daje velike šanse Englezima

Slavni fizičar Britanac Stiven Hoking smatra da Engleska ima male šanse za uspeh na predstojećem fudbalskom prvenstvu sveta u Brazilu. Sedamdesetdvogodišnji profesor fizike, autor knjige „Kratka istorija vremena“ zaključio je da vrućina i vlaga svakako neće biti saveznici izabranicima Roja Hodžsona.
Hoking je očigledno u šaljivom tonu, rekao da Englezi imaju neke šanse ukoliko im u meču sa Urugvajem u grupnoj fazi takmičenja bude sudio neki evropski arbitar „koga teško da će prevariti teatralni padovi Luisa Suareza“.
Hoking je nastavljujući u istom tonu uz specifični engleski humor na sopstveni račun rekao da ima formulu za rešenje tradicionalniog problema penala kod Engleza.
-Eh, da sam samo ovo mogao da šapnem u uho Krisu Vedlu pre nego što je poslao loptu u orbitu 1990. godine u polufinalu Mundijala protiv Zapadne Nemačke. Statistika je jasna – smesti loptu u levi ili desni gornji ugao.. istina nema statistike za to da li kazneni udarac treba da izvedu dešnjaci ili levaci – ali svakako će oni bez kose, ili proćelavi imati više šanse – zaključio je u potpunom montipajtonovskom stilu Hoking i zaključio da je razlog za to za sada – „velika naučna misterija“.

Povezana vest:  Zlatan Ibrahimović: Gvardiola je filozof s kojim sam imao hiljadu problema