FUDBALSKA-LOPTA

Pročikević plaća 50.000 dinara zbog napada na novinara

Pomoćni trener Radničkog iz Niša Vladimir Pročikević, koji je nedavno fizički i verbalno nasrnuo na urednika sportske rubrike „Narodnih novina“ Dušana Jocića, uplatiće je na humanitarni račun Vlade Republike Srbije 50.000 dinara u zamenu da se krivična prijava protiv njega odbaci.
Pročikević je 5. aprila prišao Jociću posle meča Radničkog i Javora i drsko mu se obratio zatraživši od njega da objasni „odakle mu pravo da objavljuje sastav tima“. Osumnjičeni je pritom nipodaštavajući „Narodne novine“ fizički nasrnuo na Jocića.
-Obaveštavam vas da je osumnjičeni Vladimir Pročikević iz Inđije, na osnovu člana 283, stav 1 ZKP, prihvatio, da zbog izvršenog krivičnog dela nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi uplati na humanitarni račun Vlade Republike Srbije iznos od 50.000 dinara, u roku od šest meseci, nakon čega će krivična prijava protiv njega biti odbačena – navodi se u saopštenju koje je zamenik Višeg javnog tužioca Vladimir Pavlović uputio Sekciji sportskih novinara Niša.
Iz tog udruženja poručili su da Jocić nije tražio nikakvu novčanu satisfakciju, već javno izvinjenje Pročikevića, što je on odbio da učini.

Povezana vest:  Real i Barsa ponovo ubedljivo najbogatiji klubovi sveta