omladinci U19 2014Omladinci Srbije deklasirali vršnjake sa Islanda
 
Omladinska fudbalska reprezentacija Srbije savladala je danas u Dablinu selekciju islanda sa 6:0, u drugom kolu turnira četvrte grupe elitne runde kvalifikacija za prvenstvo Evrope.
Izabranici selektora Veljka Paunovića deklasirali su vršnjake sa Islanda i napravili krupan korak ka plasmanu na kontinentalni šampionat.
Nakon teško izborenog boda u ponedeljak protiv Turaka, danas su igrali daleko bolje i, što je veoma važno, efikasnije, tako da su u sjajnoj poziciji pred odlučujući meč poslednjeg kola protiv domaćina Republike Irske.
Srbija je već na poluvremenu stekla dva gola prednosti, a angažovanom igrom u nastavku potvrdila je sigurnu i zasluženu pobedu.
Strelci su bili Simić u 33. i 59, Sergej Milinković-Savić u 38. iz penala i 54, Babić u 58. i Živković u 79. minutu.
Paunović je protiv Islanđana izveo sledeći sastav: Vanja Milinković-Savić, Stevanović, Ristić, Pankov, Babić, Zđelar, Sergej Milinković-Savić (od 61. Bogosavac), Maksimović (od 69. Gajić), Mandić, Simić (od 61. Dražić), Živković.
Omladinci Srbije (igrači do 19 godina) u poslednjem kolu igraju protiv domaće selekcije Republike Irske u ponedeljak, 2. juna.
U drugom meču 2. kola večeras od 20 sati sastaju se Republika Irska i Turska.
Tabela: Srbija 4 boda, Irska 3, Turska 1, Island 0.
Samo pobednik turnira izboriće plasman na prvenstvo Evrope, koje će biti održano od 19. do 31. jula u Mađarskoj.
Povezana vest:  Keln kažnjen sa 10.000 evra zbog navijača