kadeti_srbijeKadeti trijumfovali na turniru u Kazahstanu

Kadetska fudbalska reprezentacija Srbije osvojila je međunarodni turnir u Kazahstanu posle sjajne pobede u finalu nad ruskim Zenitom sa 7:0.

Igrači rođeni 1994. godine i mlađi, koje vodi Milovan Đorić, na impresivan način su došli do trofeja „Kupa predsednika“ koji se igrao u Astani. Trostruki strelac bio je Miloš Šaka, Nikola Ninković postigao je dva i sa ukupno sedam pogodaka završio je kao prvi strelac turnira. Golove su još postigli i Meleg i Ožegović, a Srbiji je pored pehara pripalo i 10.000 dolara.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Ture: Erikson zaslužan za timski duh Obale Slonovače

Meč je odigran u Astana Areni pred 8.000 gledalaca. Uroš Radaković je proglašen za najboljeg igrača turnira, dok je Ognjen Popadić bio najbolji defanzivac.

Srbija je turnir završila sa sve četiri pobede i gol-razlikom 22:4. Na startu su naši kadeti bili bolji od ekipe Baku sa 10:0, u drugom meču kadeti su gubili sa 0:2, ali došlo je do preokreta i na kraju su savladali ruski CSKA sa 3:2, a u trećem kolu pao je Galatasaraj sa 3:0.

Povezana vest:  Arsen Venger: Frustriran sam i razočaran

Selektor Milovan Đorić bio je izuzetno zadovoljan pokazanim na turniru u Kazahstanu.

Kadete Srbije u narednom periodu očekuje barem tri turnira, u Ukrajini, Mađarskoj i Srbiji, kao i nekoliko prijateljskih utakmica.

Sledeći mečevi mladih fudbalera Srbije biće u Sloveniji, 11. i 13. maja.