spanija_logoŠPANSKA LIGA, VESTI
Kaka najavljuje bolje dane
Real je izdvojio veliku sumu kako bi angažovao Kaku. Međutim, Brazilac nije blistao ove sezone. U nameri da se dokaže u Madridu sprečile su ga i brojne povrede. Ipak, situacija se proteklih nedelja popravlja. Kaka je sve prisutniji na listi strelaca, prošlog vikenda je postigao i gol vredan pobede na gostovanju Saragosi, a potom je izjavio:
– Verujem da i mene i navijače očekuju srećniji trenuci. Ne mogu da budem zadovoljan dosadašnjim učinkom u dresu Reala, ali ni činjenicom da su me uglavnom pratile ozlede zbog kojih nikako da pronađem pravu formu. Ostavio sam za sobom puno patnje i zato se nadam da ćemo uskoro i pristalice našeg tima i ja imati mnogo više povoda za slavlje.
Brazilac u finiš sezone ulazi s puno ambicija:
– Radim i sa ostatkom ekipe i individualno, kako bih što pre bio onaj stari Kaka. Zvižduci me ne brinu, jer sam ih se naslušao tokom boravka u Sao Paulu, Milanu i nastupa za selekciju Brazila. Svim igračima se pre ili kasnije dogodi da ih navijači, koji na fudbal gledaju emotivno, uzmu na zub. Izostanak očekivanih rezultata povećava pritisak koji publika svaljuje na leđa vodećim asovima ekipe. To mi ne predstavlja problem, jer mogu da se izborim s takvim teretom.
Garridu novi ugovor
Dobra forma Viljareala doprinela je odluci uprave da Juanu Carlosu Garridu poveri tim i u narednoj sezoni. On je preuzeo ekipu 1. februara, posle smene Ernesta Valverdea, a prethodno je radio s rezervnom postavom. Viljareal je slavio u pet od prethodnih šest mečeva i sa dna tabele je stigao do konkurencije za neko od mesta koja vode u evropska nadmetanja. Sledi duel s Barselonom, što će biti prilika za Garrida i igrače da još jednom dokažu koliko vrede.
Povezana vest:  Dodić: Protiv Radničkog po tri boda