Franck Ribery

Riberi predvodi Francuze na SP

Selektor fudbalske reprezentacije Francuske Didije Dešan uključio je Franka Riberija u sastav za prvenstvo sveta u Brazilu, iako prvotimac Bajerna i dalje ima problema sa povredom leđa.
Dešan je 23 putnika na Mundijal odredio još 13. maja, među njima je bio i Riberi, ali je selektor „trikolora“ zvanični spisak dostavio Međunarodnoj fudbalskoj federaciji tek u ponedeljak, preneo je Francuski fudbalski savez (FFF).
Mediji su poslednjih dana spekulisali da Riberi neće biti potpuno spreman za učešće na svetskom šampionatu, ali su sve dileme otklonjene današnjom potvrdom FFF.
Jedina promena u odnosu na spisak od 13. maja je golman Sent Etjena Stefan Rufije, koji je pozvan umesto Stiva Mandande nakon što je čuvar mreže Olimpika iz Marseja povredio vratni pršljen na utakmici poslednjeg kola državnog prvenstva protiv Gengana i predstoji mu višenedeljni oporavak.
Francuska će na predstojećem Mundijalu igrati u E grupi sa Švajcarskom, Ekvadorom i Hondurasom, a Dešan se opredelio za sledeći sastav:
Golmani. Mikael Landro (Bastija), Igo Loris (Totenhem), Stefan Rufije (Sent Etjen).
Odbrana: Matje Debiši (Njukasl), Lukas Dinje (Pari Sen Žermen), Patris Evra (Mančester Junajted), Loran Koščelni (Arsenal, Elijakim Mangala (Porto), Bakari Sanja (Arsenal), Mamadu Sako (Liverpul), Rafael Varan (Real Madrid).
Sredina terena: Johan Kabaj (Pari Sen Žermen), Klemon Grenije (Olimpik Lion), Blez Matuidi (Pari Sen Žermen), Rio Mavuba (Lil), Pol Pogba (Juventus), Musa Sisoko (Njukasl), Matje Valbuena (Olimpik Marsej).
Napadači: Karim Benzema (Real Madrid), Olivije Žiru (Arsenal), Antoan Grizman (Sosijedad), Loik Remi (Njukasl), Frank Riberi (Bajern Minhen).
Prvenstvo sveta u Brazilu na programu je od 12. juna do 13. jula.

Povezana vest:  Riberi: Razmišljao sam da pređem u Barselonu