Frank Lampard Branislav Ivanovic and John Terry of Chelsea celebrate

Lampard: Odluka o novom klubu posle SP

Engleski fudbalski reprezentativac Frenk Lampard izjavio je da će po odlasku iz Čelsija najverovatnije preći u jedan od američkih klubova iz Mejdžor lige, ali da će konačnu odluku doneti po završetku Svetskog prvenstva u Brazilu. Lampard, koji će posle 13 godina otići sa Stamford Bridža, nedavno je rekao da bi mogao da potpiše ugovor sa novim timom u Mejdžor ligi Njujork sitijem. 
-Američki klub je opcija. Tražim i neke druge stvari, ali želim da nastavim da igram – rekao je Lampard, preneo je Bi-Bi-Si. 
Lampard je u SAD na pripremama reprezentacije Engleske za predstojeće Svetsko prvenstvo u Brazilu. On je rekao da će se najverovatnije povući iz državnog tima posle Mundijala. 
-Želeo bih da se uskoro sve sredi – ne za vreme Svetskog prvenstva, ali posle toga. Nisam siguran da li je sada to moguće. Dovoljno sam zreo da se sada koncentrišem samo na reprezentaciju i nastupe na Mundijalu – rekao je Lampard.
On je istakao da mu je teško zbog odlaska iz Čelsija, s kojim je, između ostalog, osvojio tri šampionske titule, Ligu šampiona i Ligu Evropa. 
-Nikada nisam mislio da ću to dočekati. Čelsi je bio veliki deo mog života, a da mi je neko pre 13 godina rekao da ću postići ovo što sam postigao, ne bih mu verovao – rekao je 35-godišnji fudbaler. 
-Odluka o odlasku je bila zajednička, pomalo me je poremetila tokom sezone, ali Čelsi je bio fantastičan. Mogu hladne glave da odem na Svetsko prvenstvo i posvetim se utakmicama – dodao je Lampard. 
Na Svetskom prvenstvu u Brazilu, od 12. juna do 13. jula, Engleska će igrati u Grupi D sa Italijom, Urugvajem i Kostarikom. 

Povezana vest:  Džajić: Očekujem bolju igru nego jesenas