Drulovic-civil

Drulović: Ogroman motiv; Ivanović: Kao da je finale SP

Vršilac dužnosti selektora fudbalske reprezentacije Srbije Ljubinko Drulović rekao je uoči prijateljske utakmice sa Brazilom da njegova ekipa ima ogroman motiv.
-Sjajna ekipa, verovatno glavni kandidat za osvajanje titule svetskog šampiona. Verujem, ipak, i u našu reprezentaciju. Trud, rad i ozbiljnost koju su momci pokazali od prvog dana priprema, daju mi nadu da imamo sa čime da izađemo pred Brazil. Trebaće nam mnogo koncentracije, taktičke discipline. Motiv je ogroman, u to ne treba da se sumnja. Ubeđen sam da će biti to fantastična uvertira za najspektakularniji Mundijal do sada“ – rekao je Drulović za sajt FSS.
Srbija je u prethodne dve prijateljske utakmice na američkoj turneji pobedili Jamajku sa 2:1 i remizirala sa Panamom 1:1.
-Teško nam je pao dolazak u Brazil jer smo se na licu mesta uverili kako će da izgleda Mundijal u zemlji koja na poseban način doživljava. Svesni smo šta propuštamo i to jeste bio mali šok za nas. U ovom trenutku, na završetku sezone, svaka druga utakmica bila bi iscrpljujuća za nas. Sve samo ne duel protiv Brazila. To je za nas finale Svetskog prvenstva. Tako ćemo da je doživimo. Ovo nam je šansa da se pokažemo pred svetom – rekao je kapiten Srbije Branislav Ivanović.
Njegov zamenik Aleksandar Kolarov ocenio je da je najvažnije da Srbija taktički odigra dobro.
-Presudno je da se taktički postavimo onako kako njima neće odgovarati. Istina je, polazimo sa različitih tačaka. Oni puni adrenalina pred početak Mundijala, mi na završetku sezone. Ipak, da se ne osvrćemo na ono što je prošlo i što ne možemo da promenimo. Sada je najbitnija utakmica u Sao Paolu, potom da se tokom leta dobro odmorimo i od jeseni krenemo sa uspesima i u klubu i u reprezentaciji – poručio je Kolarov.
Prijateljski meč između Brazila i Srbije igra se sutra u Sao Paulu od 21 sat po srednjeevropskom vremenu.

Povezana vest:  Četvorica navijača Hajduka u bolnici