FSS logo

Nova utakmica Rad – Metalac za sedam dana

Takmičarska komisija Fudbalskog saveza Srbije (FSS) jednoglasno je danas odlučila da se za sedam dana odigra nova utakmica revanša baraža za popunu nacionalne Superlige između beogradskog Rada i Metalca iz Gornjeg Milanovca.
To je epilog sastanka Takmičarske komisije nakon što je razmotrila događanja sa jučerašnjeg meča dva tima u Beogradu, koji si doveli do prekida u 49. minutu.
„Komisija je razmatrala sve dopunske izveštaje, kao i zahtev Upravnog odbora gostujućeg Metalca da se utakmica registruje službenim rezultatom 3:0 u korist tog kluba. Nakon rasprave, u kojoj su razmotreni svi aspekti događanja na ovoj utakmici, kao i odredbe važećih relevantnih propisa FSS, jednoglasno je odlučeno da se nova utakmica odigra u četvrtak, 12. juna, na stadionu Čukaričkog od 19 sati“, saopšteno je na sajtu FSS.
Dodaje se da će Takmičarska komisija FSS sve izveštaje službenih lica, kao i druge relevantne materijale, dostaviti Disciplinskoj komisiji FSS, koja će oceniti da li ima osnova za pokretanje disciplinskih postupaka u vezi događanja na jučerašnjoj utakmici.
Protiv odluke Takmičarske komisije dozvoljena je žalba, o kojoj odlučuje drugostepeni organ – Komisija za žalbe FSS.
Jučerašnji revanš meč baraža između Rada i Metalca prekinut je u 49. minutu nakon što je na tribinama stadiona Čukaričkog aktiviran suzavac. Vetar je razneo dim po terenu i celom stadionu, gledaoci su evakuisani, a sudija je bio primoran da fudbalere oba tima pošalje u svlačionicu.
Do prekida utakmice Rad je vodio sa 1:0 golom Ožegovića u 4. minutu.
Prva utakmica baraža za popunu Superlige, odigrana u nedelju u Gornjem Milanovcu, završena je bez golova (0:0).

Povezana vest:  NEMAČKA LIGA, Rezultati 2. kola i tabela