David Moyes-zabrinut

Mojs: Želim da treniram klub koji igra u Ligi šampiona

Bivši trener fudbalera Mančester junajteda Dejvid Mojs rekao je danas da je odbio dve ponude za posao, pošto želi da trenira klub koji se takmiči u Ligi šampiona. Mančester junajted je krajem aprila, posle samo 10 meseci, otpusio Mojsa zbog loših rezultata. On se trenutno nalazi na odmoru na Floridi. 
-Imao sam par prilika da se vratim u fudbal, ali sam odlučio da ih odbijem. Tražim pravu priliku. Želim da verujem da sam se za 11 godina u Evertonu dokazao – rekao je Mojs za Gardijan. 
-Ove godine sam prvi put predvodio ekipu u Ligi šampiona i mislim da sam pokazao da mogu da treniram ekipe koje igraju u tom takmičenju. Želeo bih da odem u klub koji bi mi pružio priliku u Ligi šampiona, ili u klub koji ima ambicije da igra tamo – dodao je 51-godišnji trener. 
Junajted je sezonu završio na sedmom mestu i sledeće sezone, prvi put posle 20 godina, neće igrati u Ligi šampiona. Mojs je istakao da će slobodno vreme iskoristiti za učenje. 
-Mogao bih da radim u domaćem ili stranom klubu. Oduvek sam želeo daširim vidike, a sada mi odgovara da gledam utakmice i učim Ii videćemo šta će se dogoditi. Boravak u Junajtedu će biti važno iskustvo u mojoj karijeri. Mislim da mi je potrebno još vremena, ali pomoći će mi u budućim poslovima“, rekao je Mojs. 

Povezana vest:  BIH namerava da ukrade Adema Ljajića Srbiji