qatar 2022 logoSoni traži istragu o dodeli domaćinstva SP Kataru

Kompanija Soni, glavni sponsor Međunarodne fudbalske federacije (FIFA), zatražila je danas da svi navodi o korupciji prilikom izbora domaćina Svetskog prvenstva 2022. godine budu ispitani.
-Kao partner FIFA očekujemo da se svi navodi istraže na odgovarajući način. Očekujemo da se FIFA pridržava svojih principa integriteta i fer pleja u svim aspektima poslovanja – navodi se u saopštenju kompanije Soni.
Pitanje dodele organizacije Svetskog prvenstva 2022. godine u Kataru ponovo je izbilo u centar pažnje prošle nedelje zbog navoda u britanskom listu Sandej tajms.
Britanski nedeljnik je naveo posle istrage da je bivši visoki fudbalski zvaničnik iz Katara Mohamed Bin Haman dao više od pet miliona dolara da dobije podršku više predstavnika međunarodnog fudbala za kandidaturu Katara za Mundijal 2022.
Katar je odmah odbacio sve tvrdnje o neregularnostima u dobijanju organizacije Svetskg prvenstva, ali sumnje nisu sasvim nestale.
Sandej tajms naveo je da poseduje milione dopisa elektronske pošte I drugih dokumenata koji dokazuju navodne isplate novca koje je izvršio Bin Haman, tada izvršni član FIFA iz Katara.
Bin Haman je trajno isključen iz tog tela 2012. zbog navoda o korupciji.

Povezana vest:  ENGLESKA LIGA, Rezultati 25. kola, današnjih utakmica i tabela