inzagi trenerInzagi: Daću sve za Milan

Novi trener Milana Filipo Inzagi izjavio je danas da će „dati sve“ na novoj funkciji, na kojoj je zamenio drugu legendu tog fudbalskog kluba Klarensa Sedorfa.
-Vrlo sam srećan, ovo je nezaboravan dan za mene. Hvala predsedniku (Silviju) Berluskoniju i celom klubu na poverenju i ovoj prestižnoj šansi koju su mi dali. Daću sve za ove boje, sa posvećenošću, strašću i odlučnošću, kako sam to radio dok sam bio igrač ili trener podmlatka – rekao je Inzagi.
Milan je danas objavio da je Inzagiju dao dvogodišnji ugovor, do 30. juna 2016.
Sedorf je bio trener samo četiri meseca, a imao je ugovor na dve i po godine. Holanđanin je u januaru zamenio Masimilijana Alegrija. Milanje ove sezone završio na osmom mestu Serije A, a u prolećnom delu je zabeležio 11 pobeda u 19 mečeva.
Inzagi je do sada vodio podmladak Milana, ali se i ranije govorilo da će preuzeti „rosonere“. On do sada nikada nije vodio nijedan prvi tim, kao ni Sedorf.
Inzagi je proveo 11 sezona u Milanu, osvojivši dve titule prvaka Italije i dve Lige šampiona. Prethodno je proveo četiri sezone u Juventusu, sa kojim je takođe bio šampion Italije.
-Počastvovan sam i ponosan što ću biti trener tima koji mi je bio život toliko mnogo godina, tim s kojim sam delio nezaboravnu radost i emocije – rekao je Inzagi, koji će u avgustu napuniti 41 godinu.
Ovaj centarfor bio je član reprezentacije Italije koja je pobedila na Svetskom prvenstvu 2006. godine.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Grupa D: Miroljubivo u četvrtom kolu

PHOTO: Marco Luzzani / Getty Images Sport