crvena zvezda logo-2Crvena zvezda: U toku nedelje o žalbi na odluku UEFA
 
Upravni odbor fudbalskog kluba Crvena zvezda posle analize pravnog tima odlučiće u toku nedelje da li će uložiti žalbu na odluku Arbitražne komisije UEFA o suspenziji iz kvalifikacija za Ligu šampiona sledeće sezone, saopštio je prvak Srbije.
-UO je sa žaljenjem primio odluku Arbitražne komisije UEFA kojom nisu uvaženi argumenti Crvene zvezde. Zaključeno je da će u narednih sedam dana rukovodstvo kluba obaviti razgovore sa igračima, članovima stručnog štaba i Radnom zajednicom, a u vezi ispunjenja obaveza kluba, imajući u vidu nastalu situaciju – navodi se u saopštenju.
Na današnjem sastanku UO Crvene zvezde odlučio je da svoje mandate stavi na raspolaganje Skupštini kluba, koja će biti održana u što kraćem roku, a u skladu sa Statutom kluba.
Dodaje se da će UO Skupštini prezentovati detaljan izveštaj o svom radu i da će na taj način Crvena zvezda, u skladu sa svojom tradicijom i kroz institucije kluba, rešavati sve svoje probleme.
-Konstatovano je da je izvanrednim zalaganjem i odricanjem prvotimaca, stručnog štaba, stručnih službi i svih organa kluba ostvaren prvi i najvažniji cilj, titula šampiona Srbije. UO Crvene zvezde tim povodom izražava veliku zahvalnost svim navijačima, simpatizerima, sponzorima i svima koji su doprineli u ostvarivanju ovog rezultata, a pre svega kompaniji „Gasprom“ – ističe se u saopštenju na klupskom sajtu.
Rukovodstvo Crvene zvezde konstatovalo je da je ovaj rezultat utoliko značajniji, jer je ostvaren u teškim finansijskim prilikama koje je UO zatekao na početku mandata i koje su u potpunosti prezentovane javnosti u finansijskom izveštaju, nakon što ga je usvojila Skupština kluba.
-U takvim okolnostima klub je funkcionisao i ostvario najvažniji cilj, usput nadoknadivši i niz nasleđenih obaveza, o čemu će javnost i Skupština biti detaljno informisani – zaključuje se u saopštenju Crvene zvezde.
Finansijsko kontrolno telo UEFA u petak je suspendovalo Crvenu zvezdu iz kvalifikacija za Ligu šampiona sledeće sezone zbog kršenja pravila finansijskog fer-pleja, a Upravni odbor kluba tim povodom sastao se danas na Marakani i razmatrao novonastalu situaciju.
Povezana vest:  Morinjo: Nema problema sa upravom kluba