Brasil. 2014Brazilska policija deportovala navijača Argentine

Brazilska federalna policija potvrdila je danas da je deportovala navijača reprezentacije Argentine, samo sat vremena nakon što je u ponedeljak avionom doputovao u zemlju domaćina predstojećeg fudbalskog prvenstva sveta.
Četrdesetpetogodišnji Argentinac nalazio se na crnoj listi od oko 2.000 pripadnika navijačkih fudbalskih klubova poznatih kao „baras bravas“, a ekstremno su nasilničkog ponašanja u Argentini, prenosi Rojters.
-On je juče stigao na međunarodni aerodrom Gvaruljoš oko devet sati i bio je vraćen u Argentinu sat kasnije. To je prvi slučaj koji smo imali do sada – rekao je portparol federalne policije.
Policija nije htela da objavi identitet deportovanog navjača, ali su lokalni mediji naveli da je reč o Danijelu Atardu, pristalici kluba Rosario Central.
Očekuje se da u Brazil stigne više od 50.000 argentinskih navijača, a mnogi će doputovati automobilima i autobusima.
Premda su smrtonosni incidenti retki na prvenstvima sveta, Rojters podseća da argentinski „baras bravas“ imaju istoriju nasilja, od ubadanja engleskih navijača u Meksiku 1986, do međusobnih obračuna tokom poslednjeg turnira u Južnoj Africi pre četiri godine.
Svetski šampionat u Brazilu na programu je od 12. juna do 13. jula.

Povezana vest:  Ter Štegen: Barselona je mnogo više od samog Lionela Mesija