arjen robben pressRoben: Ponosan na 2010, uzbuđen zbog Brazila

Holandski fudbaler Arjen Roben rekao je danas da je ponosan na ono što je njegova reprezentacija uradila 2010. godine u Južnoj Africi, ali i da jedva čeka da počne Mundijal u Brazilu.
-U Južnoj Africi (na Svetskom prvenstvu) sam imao sjajan turnir. Ostalo je veliko razočaranje pošto smo izgubili u finalu, ali sam ponosan na ono što smo tada postigli – rekao je Roben za sajt FIFA.
-Svetsko prvenstvo je uvek nešto posebno i veoma sam uzbuđen jer se ovo igra baš u Brazilu. Brazil je jedna od najvećih fudbalskih zemalja na svetu, možda i najveća, tako da je fantastično što se organizuje baš ovde – dodao je Roben.
Holandija je u finalu SP u Južnoj Africi izgubila od Španije 1:0, a u Brazilu će igrati u Grupi B sa Španijom, Čileom i Australijom.
U Brazilu će Holandija nastupiti sa novim timom i novim selektorom, a Roben je jedan od sedmorice igrača koji je igrao i u Južnoj Africi 2010. godine.
Javnost u Holandiji je prethodnih nedelja kritikovala selektora Luja van Gala zbog promene taktike 4-3-3 u formaciju 5-3-2.
-Odigrali smo tri utakmice u novoj formaciji. Niko od naših protivnika (Ekvador, Vels i Gana) nije stvorio puno prilika i zato sam uveren da je to najbolji način igre u ovom trenutku – kazao je Roben.
-Imamo mladu ekipu, ali talentovanu. Iskustvo jeste važno, posebno mentalno. Ali, na terenu je najvažnije odigrati na pravi način i onda nije važno da li neko ima 22 ili 32 godine. Igrač samo treba da uradi ono što se od njega traži – dodao je reprezentativac Holandije.
On je naveo da su glavni favoriti za osvajanje titule šampiona sveta Brazil, Argentina, Španija i Nemačka.
-Biće nam veoma teško, jer smo u veoma teškoj grupi. Španija je aktuelni svetski i evropski šampion, dva španska tima su igrala u finalu Lige šampiona…To sve govori. Čile je takođe veoma jak, sa stvarno dobrim igračima koji žele da napadaju – rekao je Roben.

Povezana vest:  Del Neri ne želi da proda Bufona

PHOTO: VI-Images / Getty Images Sport