humani mec grad

Humanitarni meč za ugrožene poplavama okončan rezultatom 4:3 u korist ekipe „Montevidea“

Želja da pomognu ugroženima u nedavnim poplavama, ali i da deci iz poplavljenih područja priušte lepo popodne, okupila je danas na Stadionu „Voždovca“ čelnike grada Beograda, potpomognute našim proslavljenim fudbalskim asovima, i ekipu filma „Montevideo“. Humanitarna utakmica, koja se okončala rezultatom 4:3, okupila je brojne Beograđane, koji su slanjem sms poruke na broj 1003 pomogli ugrožene.
Kapiten gradske ekipe gradonalečnik Siniša Mali rekao je neposredno pre utakmice da je taktika jednostavna „svi na pobedu“ jer je cilj da se pomogne ugroženima.
– Ovo organizujemo za decu i sve one koji su osetili posledice poplava, kako bi se malo zabavili i pokušali da zaboravimo sve one stvari koje su se desile. Hvala svima koji su se odazvali našem pozivu, kao i Beograđanima koji su došli da pomognu – rekao je Siniša Mali.
Golman gradskog tima i predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević neposredno pre utakmice šaljivo je rekao da su se spremali čak celu noć i da im je veoma bilo važno da pobede.
– Ipak, poenta čitave priče jeste humanost i zato želimo da zahvalimo svim ljudima dobre volje koji su se odazvali na naš poziv za prikupljanje pomoći za sve ugrožene.
Golove za tim Skupštine grada postigli su Dejan Stanković, Marko Pantelić i gradonačelnik Siniša Mali, a za ekipu filma „Montevideo“ Dejan Petković Rambo i Predrag Vasić.
Neposredno pre ove utakmice, na terenu su svoje snage odmerile ekipe volontera i opštine Voždovac, a utakmica je završena rezultatom 2:2. U zabavnom programu nastupila je pevačica Goca Tržan. Glavni arbitar meča bio je pomoćnik gradskog sekretara za sport i omladinu Vuk Blečić.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Brazilci doputovali u Johanesburg