nesta civilNesta: Brazil osvaja Mundijal, Španija razočarenje
 
Nekadašnji fudbalski reprezentativac Italije Alesandro Nesta rekao je danas da ubedljivo najveće šanse za osvajanje Svetskog prvenstva daje domaćoj selekciji, ali dodao da će branilac titule Španija biti najveće razočarenje.
-Verujem da će Brazil postati prvak sveta, a svakako da im je najveća prednost to što igraju na svom terenu. U favorite bih ubrajao Argentinu, Nemačku, Portugal i Italiju, ali „karioke“ su daleko ispred njih. Namerno nisam spomenuo Španiju jer mislim da neće biti previše motivisani, koliko god to zvučalo čudno. Mislim da će biti najveće razočarenje na SP – rekao je Nesta za Skaj Italija.
On je istakao da bi moguće iznenađenje na turniru mogla da bude selekcija Belgije, kao i da veruje da će napadač madridskog Reala i reprezentativac Portugalije Kristijano Ronaldo obeležiti SP.
-Očekujem da će Ronaldo osvojiti nagradu za najboljeg igrača. Veliki sam njegov fan, igra u neverovatnoj formi i teško da će ga neko zaustaviti. Uz njega, spomenuo bih Mesija i Nejmara 0 naveo je Nesta.
Nesta je bio član reprezentacije Italije koja je 2006. godine u Nemačkoj osvojila Svetsko prvenstvo.
Tokom karijere igrao je za Lacio i Milan, a prošle godine je u kanadskom Montereju prestao sa aktivnim bavljnjem fudbalom.
Povezana vest:  JELEN SUPER LIGA, Rezultati, strelci i tabela utakmica šestog kola Super lige