anceloti finaleAnćeloti poslao emotivnu poruku „azurima“ uoči Mundijala
 
Trener aktuelnog šampiona Evrope u fudbalu madridskog Reala Karlo Anćeloti poslao je svojim zemljacima, reprezentativcima Italije i navijačima, emotivnu poruku uoči starta Mundijala.
-Momci, titula nije nemoguća.. To kažem jasno i glasno. Selekcija Italije predvođena Čezarom Prandelijem može da nam pokloni taj san, tu divnu avanturu…Kada se govori o našim šansama na Mundijalu, ljudi su uglavnom skeptični, ali smatram da možemo da napravimo iznenađenje, ako budemo usklađeni i složni – rekao je Anćeloti.
On je podsetio da je upravo s takvim pristupom i osvojio desetu titulu Lige šampiona sa Realom.
-Istina je da nismo favoriti. Mislim da su to Brazil, Nemačka i Španija, ali pitaću vas nešto – da li smo bili favoriti na Mundijalu 1982. u Španiji, ili u Nemačkoj 2006, a oba puta smo izašli kao pobednici – rekao je Anćeloti.
On je ocenio da je „fudbal jedna velika misterija i da je dovoljno da ‘loptu’ ponese vetar na tvoju, ili suprotnu stranu“.
-Italija ima taktički i iskustveno veliku ekipu sa igračima koji mogu da naprave razliku. Naši protivnici treba da nas se pribojavaju – rekao je Anćeloti i dodao da bi ovo za njega bila „fantastična sezona’, ukoliko bi posle osvojene titule kao trener, došao do trofeja i kao navijač.
Italija igra na Mundijalu u grupi D sa Engleskom, Urugvajem i Kostarikom.
Šampionat sveta koji počinje večeras utakmicom Brazil – Hrvatska trajaće do 13. jula.
Povezana vest:  Stanojević zadovoljan samo početkom meča