kovac sudijaSP BRAZIL 2014
Kovač ljut na sudiju, ponosan na svoje igrače

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Niko Kovač bio je zadovoljan prvom utakmicom na Svetskom prvenstvu u Brazilu, uprkos porazu 1:3 od domaćina.
-Ostavili smo odličan utisak. Sabrali smo se, dogovorili i uradili šta je trebalo. Poveli smo, ali nismo uspeli da ga sačuvamo do poluvremena. Ali, ovako se brane boje Hrvatske. Ponosan sam na sve njih, velika je čast biti selektor ovakvim fudbalerima – rekao je Kovač za HRT odmah posle utakmice.
Brazil je poveo iz penala, koji je sudija Juići Nišimura dosudio zbog navodnog prekršaja Dejana Lovrena nad Fredom. Njegove odluke izazvale su ogorčenje Kovača.
-Video sam to sada na snimku. Ako je to penal, onda idemo da igramo košarku. To je otimačina, to je smešno! Sudija uopšte nije bio na nivou potrebnom za ovkavu utakmicu…uopšte nije imao poštovanja prema mojoj ekipi…Čini mi se da na utakmici nisu važila ista pravila za nas i za Brazil – rekao je Kovač.
Selektor „vatrenih“ je na kraju rekao da je optimista, uprkos porazu.
-Verujem u svoje fudbalere, nije jednostavno napraviti Brazilu ovoliko šansi. Čini mi se da su svi neizvesni detalji išli na stranu Brazila. No, moramo da dignemo glavu, s ovakvim fudbalom imamo mesta u drugom krugu“, rekao je Kovač.
Hrvatska sledeći meč igra 19. juna protiv Kameruna.

Povezana vest:  Ronaldo je priznao Fergusonu koliko je uživao u Junajtedu: Ipak, teško da će se vratiti

PHOTO: Dennis Grombkowski – FIFA / FIFA