dejan rambo petkovic czSP BRAZIL 2014
Petković: Brazil nije bio na očekivanom nivou

Najbolji stranac u istoriji brazilskog fudbala, Dejan Rambo Petković, rekao je danas da očekuje da pobeda protiv Hrvatske (3:1) podigne moral domaćinu Svetskog prvenstva, iako nije imepresioniran igrom izabranika Luisa Felipea Skolarija na startu takmičenja.
-Prevelika očekivanja nacije dovela su do toga da Brazil nije bio na nivou koji priželjkujemo, ipak pobeda je najvažnija i ona će dati moral i samopouzdanje ekipi. Igra nije bila prikladna, Skolarijevi izabranici nisu bili superiorni u odnosu na Hrvatsku. Rezultat od 3:1 je možda prevelik, jer nisu bili toliko bolji – rekao je Petković.
On je istakao da je japanski sudija Juiči Nišimura pogrešio kada je dosudio penal za Brazil posle starta Lovrena nad Fredom.
-Penal je preokrenuo utakmicu, to je velika greška sudije. Golman Hrvatske Pletikosa je bio ispod svog nivoa. On je iskusan golman i morao sva tri gola da odbrani – rekao je Petković.
Bivši igrač Crvene zvezde i madridskog Reala veruje da će se Hrvatska plasirati u osminu finala SP ispred Meksika i Kameruna.
-U nastavku prvenstva očekujem još bolje igre Hrvatske i verujem da će biti bolji od Kameruna i Meksika. Hrvatska je previše respektovala Brazil. U prvom poluvremenu su igrali dobar fudbal, bili su čak i bolji, ali su u nastavku pali- zaključio je Petković.
Petković je igrao za nekoliko brazilskih klubova, a najveći trag ostavio je u dresu Flamenga.
Za reprezentaciju Jugoslavije odigrao je sedam utakmica.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, GRUPA H, Fabijanski umesto Almunije na golu Arsenala