riberi-pressSP BRAZIL 2014
Riberi: Odbio sam injekciju kortizona
 
Jedan od najboljih francuskih fudbalera Frank Riberi priznao je danas da je odbio injekciju kortizona koja bi mu pomogla da ipak zaigra na Mundijalu u Brazilu.
-To nije dobro. Ne plašim se injekcija, ali nisam želeo da uzmem kortizon koji mi je nudio lekar reprezentacije. Nemam razloga da vas lažem, znam da takve injekcije nisu dobre – rekao je Riberi za nemačku agenciju Sid.
Lekar francuskog tima Frank le Gal potvrdio je da Riberi nije želeo injekciju kortizona kako bi rešio problem sa leđima i da je morao da se povuče iz reprezentacije.
Nedugo zatim lekar Bajerna, kluba za koji igra Riberi, Hans-Vilhelm Miler-Volfart ocenio je da bi Riberi mogao da igra da je uzeo kortizon, koji je dozvoljen u Nemačkoj, a zabranjen u Francuskoj.
Miler-Volfart trenutno obavlja i funkciju lekara reprezentacije Nemačke koja se takođe nalazi na Mundijalu u Brazilu.
-Doktor Volfart mi je uvek pomagao i radio stvari u skladu sa pravilima. Bez njega, ja ne bih mogao da igram fudbal onako kako to činim. Slično je i sa mojim saigračem iz Bajerna i reprezentativcem Holandije Arjenom Robenom – ocenio je Roben.
Volfart tvrdi da je francuskom kolegi na vreme poslao kompletnu dokumentaciju o Riberijevom zdravstvenom stanju i ponudio da ga on leči.
U međuvremenu je Le Gal kazao da u Bajernu lekari previše koriste injekcije zbog čega je Riberi navodno razvio strah od njih.

PHOTO: FRANCK FIFE / AFP

Povezana vest:  Baloteli i sledeće godine u Liverpulu